• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Edirne’de mısır silajı zamanı
18 Ağustos 2018 Cumartesi 12:47

Edirne’de mısır silajı zamanı

Edirne çiftçisi, büyük ve küçükbaş yetiştiriciliğinde kaba yem olarak kullanılan, süt verimini zirve yaptıran mısır silajlarını yapmaya başladı.

Edirne çiftçisi, büyük ve küçükbaş yetiştiriciliğinde kaba yem olarak kullanılan, süt verimini zirve yaptıran mısır silajlarını yapmaya başladı.

Makine ile parçalanan mısır bitkisi, römorklara yüklenerek yere dökülüyor. Yere dökülen mısır silajı, toprakla silo haline getiriliyor. Özellikle kış aylarında silo açılarak mısır silajı büyük ve küçükbaş hayvan beslemede kullanılıyor. Mısır silajı süt verimini yükselttiği için çiftçiler tarafından tercih ediliyor. Tarlaya mısır tohumunu ortalama 90 gün önce atan çiftçiler, bugünlerde emeklerinin karşılığını almaya başladı. Mısır bitkisi sıcak ve güneşli hava ile suya oldukça ihtiyaç duyuyor.

Edirne'nin Süloğlu ilçesi Akardere köyünde, silajlık mısır yetiştiriciliği yapan Engin Yıldız, "Bu yıl mısır bitkisinin uzunluğu ve koçanların büyüklüğü istenilen seviyede. Makine yardımıyla mısır bitkisini küçük parçalar haline getirerek römorklarla toprak zemine boşaltıyoruz. Yaptığımız silo sayesinde mısır bitkisinin üstünü örterek bozulmamasını sağlıyoruz. Silaj, büyük ve küçükbaş hayvancılıkta süt verimini zirveye taşıyor. Samanla beslediğimiz hayvanlardan süt verimi bekleyemeyiz. Hayvandan yüksek süt verimi silaj sayesinde alınıyor. Silajla beslenen hayvanda et verimi de yükseliyor. Silaj hayvanın can damarı diyebiliriz" dedi.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA