• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Duyamadıkları çekiç sesiyle bakıra şekil veriyorlar
10 Nisan 2023 Pazartesi 07:37

Duyamadıkları çekiç sesiyle bakıra şekil veriyorlar

Gaziantep’te Bakırcılar ve Sedefçiler Odasının açtığı kursa katılan işitme engelliler, bir yandan meslek edinirken bir yandan verimli vakit geçiriyor.
Gaziantep’te Bakırcılar ve Sedefçiler Odasının açtığı kursa katılan işitme engelliler, bir yandan meslek edinirken bir yandan verimli vakit geçiriyor.
 
Kursta aldıkları eğitimle bakırcılık sanatını icra eden işitme engelliler, duyamadıkları çekiç sesiyle bakırı şekillendiriyorlar.
 
Gaziantep’te Bakırcılar ve Sedefçiler Odası tarafından ilk kez kendileri için açılan kursta bakırcılık mesleğini öğrenen işitme engelliler, bakırcılık mesleğini öğrenerek azmin önünde hiçbir engelin duramayacağını ispatlıyorlar.
 
Gaziantep Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanı Celal Açık öncülüğünde açılan kursta, aldıkları eğitimle unutulmaya yüz tutmuş bakır sanatını büyük bir ustalıkla icra eden işitme engellilerin yaptığı eserler büyük beğeni topluyor.
 
Kurs görevlilerinden İnci Kabakız, İLKHA muhabirine yaptığı açıklamada, kurslarında 8 işitme engelli öğrencinin bulunduğunu belirtti.
 
“Öğrencilerimiz buraya gelerek vakitlerini daha verimli geçiriyorlar”
 
İnci Kabakız
 
Engelli bireyler hakkında daha duyarlı olunması gerektiğini belirten Kabakız, “Kursumuzda işitme ve görme engelli öğrencilerimiz var. Onları topluma kazandırmak adına Bakırcılar Odası başkanımızın katkıları ile böyle bir kursa başladık. Öğrencilerimiz buraya gelerek vakitlerini daha verimli geçiriyorlar. Onları topluma kazandırmış oluyoruz. Bu konuda duyarlı olmamız gerektiğini düşünüyorum. Burada 5 işitme engelli 2 görme engelli 1 de zihinsel engelli öğrencimiz var. Kendileri burada olmaktan çok memnunlar. Vakitlerini daha kaliteli geçirmelerine yardımcı oluyoruz. Aynı zamanda yeni bir hobi ediniyorlar. Burada ilk aşama olarak çizim öğreniyorlar. Çizim öğrendikten sonra yapım aşamasına geçiyorlar. Şu anda bakırda tarama yapıyorlar. Zaman geçtikçe bakırın tüm aşamalarını yapmayı öğrenecekler. 6 ay gibi bir sürede hepsini öğrenmiş olacaklar. İşitme engelli bireylere yardımcı olabilmek adına herkesi işaret dili öğrenmeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.
 
“Vakitlerimiz burada çok güzel geçiyor”
 
Hacer Taşdelen
 
Kursta çok güzel vakitler geçirdiğini belirten kursiyerlerden Hacer Taşdelen, “Ben üniversite mezunuyum iş bulamadım buraya başvurdum. Bir ay önce bu kursa başladım vakitlerimiz burada çok güzel geçiyor. Çevre ediniyoruz. Burada öğrenince kolay olduğunu fark ettim. Bakırcılığı öğrendikten sonra iş bulmayı düşünüyorum.” dedi.
 
“Kahve cezvesi ve fincan yapıyoruz”
 
Zeynep Sönmez
 
Kursun kendilerine çok katkısının olduğunu belirten kursiyerlerden Zeynep Sönmez, “Burada bakırcılığı öğreniyoruz. Burada çok güzel arkadaşlarla tanıştım. Kahve fincanları yapıyoruz. Kahve cezvesi yapıyoruz. Bakır yapmayı öğrendik. Ustalar bize öğretiyor. Anlamadığımızda yardımcı oluyorlar. Zamanla öğreniyoruz. Bir aydır buradayız. Öğrenmemizin bize çok faydası oluyor. Kurstan çok memnunum. Çok güzel arkadaşlarımız oldu. Hem meslek öğreniyoruz hem çevre ediniyoruz.” dedi
 
“Burada yeni tecrübeler ediniyoruz”
 
Murat Özen
 
Bakırcılığı severek yaptığını belirten görme engelli kursiyer Murat Özen ise, “Doğuştan görme engelliyim. Çalışmıyordum evde oturmaktan canım sıkılıyordu. Bakırcılık kursuna başvurdum. Kendi kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Çevre edinmeye çalışıyorum.  Bakırcılığı severek yapıyorum. Burada yeni tecrübeler ediniyoruz. Yeni çevre ediniyoruz. Yeni şeyler öğreniyoruz. Cezveleri siliyoruz. Cezvelerin çiziminde ustalarla beraber çalışıyoruz.” dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA