• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dünya çocukları için uluslararası kamuoyuna 40 dilde çağrı yapıldı
23 Eylül 2021 Perşembe 09:43

Dünya çocukları için uluslararası kamuoyuna 40 dilde çağrı yapıldı

Çocuk Vakfı, Dünya Çocuk Elçiliği ve Dünya Doğu Türkistan Dayanışması, dünyanın farklı bölgelerinde etnik ve kültürel soykırıma maruz kalan, hakları ihlal edilen çocuklar için uluslararası kamuoyuna 40 dilde çağrı yaptı.
"Masumiyetin öldürüldüğü her yer ve Doğu Türkistan için 40 dilde dünyaya çağrı" adıyla yayımlanan bildiri, Birleşmiş Milletlere bağlı örgütlere, insan hakları kuruluşlarına, Türkiye’de elçilik ve büyükelçiliği olan ülke temsilcilerine, ulusal ve uluslararası medyaya duyuruldu.
 
Çağrının ana teması etnik ve kültürel soykırım
 
Çin'in 2016 yılından bu yana Doğu Türkistan’da uyguladığı etnik ve kültürel soykırımın bütün dünyaya duyurulması amacıyla yapılan çağrıda, "Nefes almak bu kadar zor mu sizin oralarda? Kardeşinize adıyla seslenmek tehlikeli mi? Eviniz bir tutuk evi, gardiyanı Çinliyken nedir yaşamak? Şeklinde sorularına yer verildi.
 
Yaptıkları çağrı ile ilgili yazılı açıklama yapan Dünya Çocuk Elçiliği, Doğu Türkistan Dayanışması Sözcüsü ve Çocuk Vakfı Kurucusu (Türkiye) Mustafa Ruhi Şirin, “Masumiyetin öldürüldüğü her yer için insanlık savunma hattı kurulamazsa dünyada insan açığı daha da büyüyecek ve derinleşecek. Doğmuş ve doğacak çocuklarımıza nasıl bir dünya bırakacağımıza karar vermeliyiz. İnsanlığın kalplerini yakınlaştıracağı bir dünya için sesimizi önce masumlara duyurmalıyız.” dedi.
 
Söz konusu çağrı şu dillerde yapıldı: "Almanca, Arapça, Arnavutça, Azerbaycan Türkçesi, Bosnaca, Bulgarca, Çekçe, Çince, Endonezce, Ermenice, Farsça, Felemenkçe, Fransızca, Gagavuzca, Güney Azerbaycan Türkçesi, Gürcüce, Hintçe, İngilizce, İspanyolca, İtalyanca, Japonca, Kazakça, Kırgızca, Korece, Latince, Makedonca, Malayca, Moğolca, Nogayca, Özbekçe, Portekizce, Rusça, Swahilice, Tacikçe, Tatarca, Türkçe, Türkmence, Urduca, Uygurca, Yunanca. (İLKHA)
Bu haber toplam 287 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA