• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Düğün Mekanı Türleri
13 Nisan 2023 Perşembe 11:19

Düğün Mekanı Türleri

Evlilik teklifine ‘evet’ dediğin andan itibaren başlayacak olan heyecanlı sürece hazır mısın?

Düğün Mekanı Türleri

Evlilik teklifine ‘evet’ dediğin andan itibaren başlayacak olan heyecanlı sürece hazır mısın? Bu süreç içerisinde düğününü nerede yapacağına dair karar vermek zor. Fakat bir o kadar da keyifli! Elbette kriterlerini karşılayan, tarzını yansıtan ve bütçene uygun bir mekan arayışında olman çok doğal. Organizasyonunun çeşidini belirlemek ise mekan tercihi yapmayı epey kolaylaştırabilir.

Kapalı Mekanda Düğün Alternatifleri

Özellikle kış mevsiminde yapılacak düğünler için kapalı davet alanları sıklıkla tercih ediliyor. Bu mekanlarda organizasyonlara dört mevsim boyunca ev sahipliği yapılabiliyor. Geniş ya da butik çaplı düğünler düzenlenebilen, çeşitli davet alanı özelliklerine sahip, şık, modern, görkemli veya sadelikten yana olan mekanları tercih edebileceğin gibi; farklı türlerde organizasyonlara kapılarını açan kapalı mekanları da değerlendirebilirsin.

Düğün Salonları

İster yaz ister kış düğünü yap, düğün salonları çiftlerin daimi favorisi! Ülkenin dört bir yanında farklı kapasite ve konseptlerdeki salonları bulabilirsin. Çoğunlukla standart organizasyon paketleri sunan düğün salonları, makul yemeksiz başlangıç fiyatları ile ekonomik düğünlere imkan tanıyan avantajlı bir alternatif. Kalabalık organizasyonlarını dahi rahatlıkla gerçekleştirebileceğin salonların genellikle göz alıcı süslemelere sahip olması da cabası!???? Tüm düğün salolarını incelemek istersen https://dugunfirsati.com/dugun-salonlari/ sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Oteller

Otellerin kapalı davet alanlarına ‘balo salonları’ desek, abartmış olmayız. Görkemli ve elegant düğün isteyen çiftler için birebir. Genellikle geniş ve yüksek tavanlı olan bu salonlarda ferah, konforlu eğlencelere imza atılabilir. Tarihi mimarisi ile etkileyen pek çok otel olduğu gibi, modern yapılarla da karşılaşabilirsin. Üstelik zengin düğün paketlerinde yer alan özel imkanlardan da faydalanabilirsin.

Otellerin avantajları say say bitmez. Konaklama hizmetinden davetlilerin de yararlanabilir. Bazı otellerde düğün konuklarına özel indirim yapılabiliyor, aklında olsun. Sen de geceyi balayı suitinde geçirerek otel düğünü imkanlarından yararlanabilirsin. Park alanı ve vale hizmeti de bu mekanların en büyük artılarından. Ayrıca hazırlığını sana tahsis edilen odalarda gerçekleştirebilir, makyöz ve kuaförünü getirtebilirsin.

Sosyal Tesisler

Kuruluş amaçları farklı olsa da öğretmenevi, polisevi, kültür merkezi ve spor kulübü davet alanlarının yer aldığı sosyal tesisler, ekonomik düğün yapmak için oldukça elverişli. Eğer bu kuruluşların üyesiysen, özel indirimlerden yararlanabilirsin. Ayrıca üyesi olmasan da organizasyon düzenleyebileceğin birçok tesis mevcut. Bu mekanlara talep çok olduğundan, düğün tarihinin en az 6 ay öncesinde rezervasyon yaptırmanı öneririz.

Tarihi mekanlar

Yalılar, köşkler, saraylar… Tarihi atmosferi yaşamak isteyen çiftler için farklı dönemlerin dokusunu yansıtan pek çok yapı mevcut. Nostaljik ambiyansın yanı sıra, ihtişamlı dekorasyona sahip davet alanlarında unutulmaz bir düğün deneyimi yaşayabilirsin. Bazı tarihi mekanların açık alanları olsa da mekanın ruhunu hissetmek için kapalı alanların birebir olduğunu söyleyebiliriz.

Restoranlar

Restoranda yapılan organizasyonlar sayesinde hem samimi bir düğün düzenleyebilir hem de enfes lezzetlerin tadını çıkarabilirsin. Müzik sesinin çok yüksek olmadığı, fakat boş alanlarda keyfine göre dans da edebileceğin restoranlara bir göz atabilirsin. Diğer mekan türlerine göre daha küçük davet alanlarına sahip olan restoran düğünleri için davetiye dağıtımı yaparken mekanın kapasitesine sadık kalmak isteyebilirsin.

Nikah Sonrası Yemeği Mekanları

Nikah sonrasında gerçekleştirilen kutlama yemeklerinin popülerliği gittikçe artıyor. Meyhane, restoran, cafe ve eğlencesi yüksek gece mekanlarında geniş menülü bir davet verebileceğin gibi; hafif atıştırmalıklarla birlikte alkollü içecek servis edilmesini de isteyebilirsin. Mekanlarla görüşürken davet menüsü seçeneklerini ve farklı beslenme alışkanlıklarına sahip davetlilerin için özel menü alternatifi sunup sunmadıklarını öğrenebilirsin.

Açık Davet Alanları

Bahar ve yaz aylarının tadını çıkarmak için açık davet alanları epey ideal. Kapalı mekanların da açık alanları yok değil elbette. Fakat yaz düğünü organizasyonları için farklı konseptlerin yer aldığı mekanlar daha çok tercih ediliyor. Açık hava mekanları ferah ve havadar atmosferlerinden dolayı genellikle kalabalık düğünler için düşünülse de, butik çaplı organizasyonlarını da düzenleyebilirsin.

Kır Mekanları

Mayıs ve eylül ayları arasında düğün yapmayı planlayan çiftlere ‘’Nasıl bir düğün mekanı bakıyorsunuz?’’ diye sorsak, birçoğundan ‘’Kır düğün salonu’’ cevabı almamız muhtemel. Yaz mevsiminin en popülerlerinden olan kır mekanlarının geniş fiyat aralığı, her bütçeye uygun alternatifleri ile çiftlerin yüzünü güldürüyor diyebiliriz. Küçük çaplı veya yoğun davetli sayısına sahip organizasyonlarını gerçekleştirebileceğin kır mekanlarını şehrinde bulabilirsin.

Kır bahçelerinin en güzel yanlarından biri de farklı konseptler için elverişli olmaları! Yemyeşil davet alanlarında bohem, rustik, botanik gibi çeşitli temalar oluşturabilirsin. Mekanla ya da dışarıdan bir organizasyon firması ile anlaşarak anılar yaratabileceğin fotoğraf köşeleri hazırlamalarını isteyebilirsin. Geniş bir bahçe tercih edeceksen, büyük sahneler sayesinde konser tadında geçecek müzik hizmetinden de yararlanabilirsin.

Tekne Düğünü

Kıyı şehirleri deniz manzarasına sahip mekanları ile ön plana çıksa da masmavi suların üstünde düğün yapma imkanıyla da gönülleri fethediyor doğrusu! Farklı ebatlardaki yatlar ve tekneler arasından davetli sayına uygun bir seçim yapabilirsin. Tekne düğünleri daha çok kokteyl tipi davetler için tercih ediliyor. Tabii yemekli organizasyonlar düzenleyebileceğini de belirtmiş olalım. After party’ni de teknede gerçekleştirebilirsin!????

Kumsal Düğünü

Kumsalda nikah fikri kulağına nasıl geliyor? Deniz, kum ve güneşin benzersiz atmosferine sahip bu organizasyon için beach club veya otelleri tercih edebilirsin. Tarzını yansıtan dekorasyon, romantik detaylarla donatılan uçuş uçuş bir gelinlik ve açık tonlarda, rahat bir damatlık! Nikah alanının arkasında yer alan uçsuz bucaksız masmavi deniz manzarası da kadrajlara göz kırpacak.

Havuz Başı Düğünü

Kır düğün salonlarından, kulüpler ve davet alanlarına kadar farklı mekanların havuz başı alanları mevcut. Elegant düğünler için bu mekanları tercih edebilirsin. Kokteyl tarzı organizasyonların yanı sıra, yemekli bir davet de verebilirsin. Dekorasyon detaylarının arasında havuz süslemelerini de göz ardı etmemen taraftarıyız. Kuyruklu veya balık model gelinlik ve klasik bir damatlık seçerek havuz başı ambiyansını tamamlayabilirsin!

Kaynak: https://dugunfirsati.com/

Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA