• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Dr. Burhan İşliyen: Allah’a verdiğimiz söze vefa göstermeyi hatırlayamaz hale geldik
25 Ekim 2021 Pazartesi 09:24

Dr. Burhan İşliyen: Allah’a verdiğimiz söze vefa göstermeyi hatırlayamaz hale geldik

Batman’da düzenlenen programda konuşan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, Müslümanların Allah’a verdikleri söze sadık kalma, Peygamber ile imzaladıkları ahde sadık kalma konusunda genel manada bir probleminin olduğunu söyledi.
Batman İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası etkinlikleri kapsamında "Peygamberimiz ve Vefa Toplumu" konulu bir konferans düzenlendi.
 
İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen konferansa; Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, İl Müftüsü Turgut Erhan, STK temsilcileri, din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.
 
Diyarbakır Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Fatih Çatmakaş’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan programda İl Müftüsü Turgut Erhan bir selamlama konuşması yaptı.
 
Program, Diyanet İşleri Başkanlığınca hazırlanan slayt gösterimi ile devam etti.
 
Daha sonra programda bir konuşma yapan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Dr. Burhan İşliyen, dünyaya dalıp ahireti unutan İslam ümmetinin Allah’a ve Peygamberine karşı büyük vefasızlık gösterdiğini söyledi.
 
“Peynir ekmek yer gibi toplumda yalan söyleniyor”
 
İslam aleminin bir vefa probleminin olduğunu vurgulayan İşliyen, “Hiç büyük örnekler vermeye gerek yok. Basit bir sözleşme hükümlerine bile ‘borcumu zamanında ödeyeceğim’ demiş olmamıza rağmen bile, borcumuzu ödeme zamanı gelince ödememenin münafıklık alameti, vefasızlık olduğunu bile bile borcumuzu aylarca geciktirdiğimiz bir hakikattir. Yalan ve imanın bir arada bulunmayacağını duyuran Peygamber aleyhi selatu ve selama rağmen peynir ekmek yer gibi toplumda yalan söylenildiği bir hakikattir. Allah’a onun razı olacağı şekilde bir kul olacağımıza dair bir söz vermiş olmamıza rağmen Rabbimize verdiğimiz sözü yerine getiremediğimiz bir hakikattir.” dedi.
 
İşliyen, dünyanın neresinde olursa olsun genel olarak sözüne güvenilme, Allah’a verdikleri söze sadık kalma, Peygamber aleyhi selatu ve selam ile imzaladıkları ahde sadık kalma konusunda genel manada Müslümanların büyük bir probleminin olduğunu vurgu yaptı.
 
“Sosyal medya hesaplarında günlük ortalama 7 buçuk saat vakit geçiriliyor”
 
İşliyen, şöyle devam etti: “Türkiye nüfusunun 54 milyonunun sosyal medya hesabı varmış. Türkiye’de bir fert, sosyal medya hesaplarında günlük ortalama 7 buçuk saat vaktini geçiriyor. Şimdi herkesin her şeyi takip ettiği dönemde Peygamber aleyhi selatu ve selamın vefasından, O’na bağlılıktan, O’nun sade hayatından örnekler verirken Karun gibi bir hayatın varsa insanların Peygamber aleyhi selatu ve selamın vefasından daha ziyade, O’nun vefasını anlatan insanların yanlışına yoğunlaşması normal bir davranıştır.”
 
“Allah’a verdiğimiz söze vefa göstermeyi hatırlayamaz hale geldik neredeyse”
 
Herkesin dünyaya, makam ve mevkiye daldığına dikkat çeken İşliyen, “Bizim bir vefa problemimiz var. Bizim bir ahirete iman problemimiz var. Herkes alabildiğine dünyaya, dünya nimetlerine; ben makamımı yükselteyim diye, öbürü biraz daha servetimi artırayım diye, öbürü tarlamı biraz daha çoğaltayım diye, birisi daha lüks semtte oturayım diye, birisi bir yazlık aldım bir tane de kayak merkezine kışlık olsun diye, biri de bir mülküm daha olsun diye düşünmekten Allah’a verdiğimiz söze vefa göstermeyi hatırlayamaz hale geldik neredeyse.” ifadelerini kullandı.
 
Programın ardından Vali Yardımcısı Kadir Kılıç, Dr. Burhan İşliyen’e bir hediye takdim etti.(İLKHA)
Bu haber toplam 255 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA