• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırın merkez Bağlar Belediyesi ulaşım alt yapı çalışmalarına devam ediyor
14 Haziran 2021 Pazartesi 10:14

Diyarbakır'ın merkez Bağlar Belediyesi ulaşım alt yapı çalışmalarına devam ediyor

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçe Belediyesi, bölgenin en büyük kırsal yerleşim yeri olan Karacadağ bölgesinin ulaşım alt yapısını 26 ayda yenileyerek ilçe tarihinin en büyük değişimine imza attı.
37 mahalle ve 92 mezra olmak üzere 129 kırsal yerleşim yerinden oluşan Karacadağ bölgesinin çehresi, 2019 yılının Nisan ayından günümüze kadar Bağlar Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan ulaşım alt yapısı hizmetleriyle değiştirildi.
 
26 ayda toplam 450 kilometreyi bulan yeni yolun kazandırıldığı bölgede, mahalle ve mezra içi yollar ile bağlantı yollarıyla beraber bu rakamın iki katına çıktığı da ifade edildi.
 
Bölgenin ulaşımda yaşadığı kronik sorunların çözülmesiyle birlikte, bölgede en büyük geçim kaynağı olan hayvancılık ve tarımın önü de açılırken bölge halkı, bu sayede mera ve yaylalara rahatlıkla giderek ürettiği tarım ürünlerinin hasadını da eskisi gibi zorluk yaşamadan yapabiliyor.
 
Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, ilçede ulaşım sorununu tamamen ortadan kaldırana kadar çalışmaya devam edeceklerini söylerken, Karacadağ Mahalle Muhtarı Âdem Karacadağ ise "Her gün yeni yollar kazandırılıyor. Ekipler, yaz ve kış demeden burada çalışıyor. Bağlar Belediye Başkanı'mız Hüseyin Beyoğlu, bu konuda seferlik ruhuyla çalışıyor. Çalışmalarda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 166 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA