• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda taksicilerin plaka mağduriyeti 12 yıldır sürüyor
22 Ocak 2021 Cuma 09:18

Diyarbakır'da taksicilerin plaka mağduriyeti 12 yıldır sürüyor

Diyarbakır'da 2009 yılında HDP'li Belediye Başkanı Osman Baydemir'in döneminde taksi plakaları askıya alınan taksiciler, kazandıkları tüm mahkemelere rağmen halen plakalarını alamadı.
12 yıl önce Diyarbakır nüfusu ile şehirdeki taksi sayısının orantısız olduğu iddiasıyla plakaları askıya alınan 900 taksici, artan nüfusa rağmen plakalarının verilmediğini söyleyerek yetkililere seslendi.
 
Diyarbakır’da 2009 yılında HDP’li belediye 2 bini aşkın taksi plakasından yaklaşık 900'ünü pasifleştirdi. Ardından TT plaka mağdurları belediyeye yönelik açtıkları davaları zaman içerisinde kazanmaya başladılar. Davaların kazanılmasına rağmen ihtiyaç duyulması halinde plakaların kendilerine verileceği açıklamaları mağduriyetleri ikiye katladı.
 
Yaklaşık 12 yıldır mağdur olduklarını belirten taksici Menaf Tohumeken, "Bu mağduriyetlerimize istinaden açmış olduğumuz bütün mahkemeleri kazandık. Buna rağmen bize şehrin büyümesini beklememizi söyleyerek plakalarımızı vereceklerini belirttiler. Bu sözden günümüze 12 yıl geçti ve şehrin nüfusu 500 bin arttı. Nüfus artışıyla beraber 100 bin konut inşa edildi. Tüm bunlara rağmen bizlere hakkımız halen verilmiyor." ifadelerini kullandı.
 
900 plakanın pasifleştirilmesiyle birlikte binlerce kişinin etkilendiğini vurgulayan Tohumeken, "Geceli gündüzlü taksi başına 2 kişi çalışırsa, 1800 insanın işsiz kalmasına neden olunuyor. Plakalardan ekmek yiyen kişilerin ortalama nüfusu 10 bini geçiyor. Diyarbakır'da büyük bir sorun olan işsizliği bir nebze hafifletmek için hakkımız olan plakaların verilmesini istiyoruz." dedi.
 
İşsiz olduklarını vurgulayıp evlerine ekmek götüremediklerini söyleyen Tohumeken, yetkililere şu çağrıda bulundu:
 
"Sayın Valimiz Münir Karaloğlu başta olmak üzere yetkililerden ricamız; ekmeğimizi bize verin, sizlerden yardım değil hakkımızı istiyoruz. Bütün yasal yollarda haklı olduğumuz ispatlandı. Biz 10 yıl daha bekleyemeyiz. Mağdurlar arasında yaşı büyük ve kalabalık nüfusa bakanlar var. Bu süreç son bulsun istiyoruz." (İLKHA)
Bu haber toplam 455 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA