• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Diyarbakır’da sert kabuklu meyve yetiştiriciliği istişare toplantısı yapıldı
23 Ekim 2020 Cuma 05:37

​Diyarbakır’da sert kabuklu meyve yetiştiriciliği istişare toplantısı yapıldı

Sert kabuklu meyve yetiştiriciliğine yönelik istişare toplantısı Vali Münir Karaloğlu Başkanlığında gerçekleşti.
Tarımsal kalkınmaya yönelik olarak çalışmalarını sürdüren Vali Karaloğlu, bu konudaki paydaşların katılımıyla gerçekleşen toplantıda, tüm sektörlerin yapılan toplantıya dahil olduğunu belirterek Diyarbakır’ın üretim bakımından her yönüyle masaya yatırılacağını ifade etti.
 
Yapılan sunumlarla devam eden toplantıda, sürdürülen çalışmalar ile planlanan projeler hakkında bilgi alan Karaloğlu, 2021 yılını Sert Kabuklu Meyveler yılı olarak gördüklerini dile getirerek bu konuda herkesin seferber olmasını istedi.
 
“Toprağından bereket fışkıran Diyarbakır’ımızı en ileri düzeye taşımak için gayret ediyoruz” diyen Karaloğlu, Diyarbakır’ın tarım potansiyelini sonuna kadar değerlendireceklerini söyledi.
 
E –Ticarete Ağırlık Verilecek
 
Üretilen organik ürünlere ve e-ticaretin önemine vurgu yapan Karaloğlu, dijital pazarlamada Dünya’nın farklı bir yere gittiğini, bu trendi kaçırmamak ve avantaja çevirmek gerektiğini söyleyerek dijitale geçilip üretilen bu ürünleri e-ticarete açmanın önemine değindi.
 
Vali Yardımcısı Başkanlığında Dicle Üniversitesi, Tarım İl Müdürlüğü, GAP ve Karacadağ Kalkınma Ajansları, Orman İşletmeleri, Büyükşehir Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Ticaret Borsalarının dahil olduğu bir komisyon kurulacağına da değinen Karaloğlu, yapılacak çalışmalarla 2021 yılında sonuç almayı planladıklarını belirtti. (İLKHA)
Bu haber toplam 757 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA