• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda bayram öncesi havadan trafik denetimleri yapıldı
18 Temmuz 2021 Pazar 10:00

Diyarbakır'da bayram öncesi havadan trafik denetimleri yapıldı

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü ve İl Jandarma Komutanı ile birlikte Kurban Bayramı öncesi helikopterle birlikte trafik denetimi gerçekleştirdi.
İçişleri Bakanlığının, il valiliklerine trafik kazalarının önlenmesine yönelik planları içeren genelgeler göndermesi üzerine denetimlere çıkan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın ve İl Jandarma Komutanı Mustafa Erdem ile birlikte trafik yoğunluğunu denetledi.
 
Trafik denetlemesinin ardından açıklama yapan Vali Karaloğlu, bütün tedbirlerin kaldırılmasının hemen sonrasındaki ilk bayram olması dolayısıyla ulaşımda yoğunluk olacağını tahmin ettiklerini söyledi.
 
Karaloğlu "İçişleri Bakanlığı'mız geçen hafta illere trafik denetimleri ile ilgili 3 ayrı genelge gönderdi. Bu genelgelerden bir tanesi Trafik Kazalarını Önleme Planı. Buna göre her il kendi trafik kazalarını önleme planını yapacak. Bakanlığın göndermiş olduğu genelge çerçevesinde ve 2020-2021 yılları ile 2030 yılı arasında Türkiye'de İçişleri Bakanlığı'mızın hedefi ölümlü trafik kazalarının yarı yarıya azaltmak." dedi.
 
Yaptıkları denetimle ilgili bilgi veren Karaloğlu, "Bütün maksadımız vatandaşımızı trafik kurallarına uyma noktasında uyarmak, onların bayram sevincini yaşamak için yapmış oldukları seyahati acıya dönüşmesine engel olmak. Biz de bugün İl Jandarma Komutanımız, İl Emniyet Müdürümüz ve ilgili şube müdürlerimiz ile beraber önce havadan helikopterle ana güzergahlarda bir denetim yaptık." ifadelerini kullandı.
 
Karaloğlu son olarak kentin genel trafik yoğunluğunda ciddi bir sıkıntı olmadığını dile getirerek şunları söyledi:
 
"Havadan Elâzığ istikametinden Urfa istikametine ve Mardin istikametine, Silvan-Bitlis istikametindeki yollarımızda havadan bir denetim yaptık. Şunu gördük ki şu anda Diyarbakır'da yönetilemeyecek bir trafik yoğunluğu yok. Sadece Urfa yolunda terminal bölgesinde dün gece saat 10.03 civarında motor yağı yüklü bir kamyonun devrilmesi sonucunda orada ana yolu kapatmak zorunda kaldık. O bölgede bir miktar trafik yoğunluğu var. Çünkü yola motor yağı saçılmış durumda. Onun temizlenmesi biraz uzun sürecek. Onu temizlemeden trafiğe açarsak başka tehlikelere de neden olabilir. Onun dışında şu anda şehirde trafikle ilgili çok ciddi bir sıkıntımız yok." (İLKHA)
Bu haber toplam 206 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA