• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyarbakırda 2 muhabir haber çekimi sırasında darp edildi
19 Temmuz 2021 Pazartesi 09:43

Diyarbakır'da 2 muhabir haber çekimi sırasında darp edildi

Diyarbakır'da yaşanan bir kavganın detay çekimi için olay yerine giden 2 muhabir kavga eden grubun saldırısına uğradı.
Olay, dün akşam üstü saatlerinde merkez Bağlar ilçesinde yaşandı.
 
Demirören Haber Ajansı (DHA) kameramanı Nurettin Fidancan ile İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Sedat Irmak, haber takibi yaptıkları sırada kavgaya karışan gruptakilerin saldırısına maruz kaldı.
 
Olay yerinde bulunan polis ekiplerinin araya girmesiyle uzaklaşan saldırganlar hakkında herhangi bir işlem yapılmaması tepkilere neden oldu.
 
GGC'den tepki
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti (GGC), saldırıyı kınayarak faillerin bulunup yargılanmasını istedi.
 
Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada "17 Temmuz 2021'de, Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki iki grup arasında çıkan silahlı kavgayı takip için olay yerine giden Demirören Haber Ajansı (DHA) kameramanı Nurettin Fidancan ile İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabiri Sedat Irmak, kavgaya karışan bir grup tarafından fiziki ve sözlü saldırıya uğradı. Saldırıda, meslektaşlarımız ciddi bir yara almadan kurtuldu. Ancak saldırıya her ne kadar polis müdahale etse de saldırganlar gözaltına alınmadan olay yerinde serbest bırakıldı. Saldırganlar hakkında işlem yapılmaması bu gibi saldırıların artmasına neden olacaktır." denildi.
 
Muhabirlere yapılan saldırının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:
 
Görevi sadece kamuoyunu bilgilendirmek olan gazetecilerin, görevlerini hiçbir baskı altında kalmadan ve saldırıya uğrama riski yaşamadan yapmaları gerekirken, bu tarz saldırılara karşı karşıya kalması düşündürücüdür ve kabul edilemez. Gazetecilere yönelik saldırılar, toplumun haber alma, bilgilenme hakkını engellemeye yönelik olduğu kadar basın özgürlüğüne yönelik de bir saldırıdır. Sorumluluk sahibi tüm çevrelerin basın ve ifade özgürlüğü noktasındaki sorumluluklarını yerine getirmelerini ve demokrasinin güvencesi olan gazetecilere saldırı yapılmaması yönünde sorumlu davranmalarına davet ediyoruz.
Açıklamada, "Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti olarak, saldırıya uğrayan meslektaşlarımız Nurettin Fidancan ve Sedat Irmak'a geçmiş olsun dileklerimizi iletirken, bu saldırıyı şiddetle kınıyor, saldırganların yakalanarak hukuk önünde hesap vermesinin sağlanmasını bekliyoruz." denildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 201 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA