• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Diyanet İşleri Başkanının katılımıyla Yaz Kuran Kursları açılış programı yapıldı
07 Temmuz 2021 Çarşamba 09:30

​Diyanet İşleri Başkanının katılımıyla Yaz Kur'an Kursları açılış programı yapıldı

​Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ın katılımıyla “Yaz Kur’an Kursları Açılış Programı” düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen “2021 Yılı Yaz Kur'an Kursları Açılış Programı” çocukların Kur’an tilaveti ve hadis okumasıyla başladı. Ardından Yaz Kur’an Kursu tanıtım videosu gösterildi.
 
Ali Erbaş programda yaptığı konuşmada, çocukların, Allah’ın insanlara ihsan ettiği “en sevimli nimet ve en değerli emanet” olduğunu, bu “ilahi ikram” karşısında ebeveynlerin çocuklarını bir sarraf hassasiyetiyle geleceğe hazırlaması, Kur’an-ı Kerim ile buluşturması, Hazreti Muhammed (Sallallahu Aleyhi Vesellem) ile tanıştırması ve medeniyet değerleriyle kuşandırarak İslam ahlakıyla donatması gerektiğini söyledi.
 
 
Yaz Kur'an Kurslarının, çocuklara karşı sorumlulukların yerine getirilmesi noktasında sunulmuş büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Erbaş, “Yaz Kur'an kursları, doğru dini bilginin doğru bir yöntemle çocuklarımıza aktarıldığı ve ülkemizin en ücra köylerinden en büyük şehirlerine kadar her çocuğun kolaylıkla ulaşabildiği kıymetli bir imkandır. Zira ülkemizin her köşesinde yer alan doğal birer mektep olarak, bu imkana en güzel mekan olan camilerimizin kapıları, çocuklarımız için ardına kadar açıktır.” dedi.
 
Başkanlık olarak sorumluluklarının farkında olduklarını aktaran Erbaş, “Bu yüzden tertemiz bir fıtratla dünyaya gelen her bir çocuğumuzun kendisiyle, Rabbiyle, ailesiyle, toplumla, çevreyle barışık ve sorumluluk sahibi bireyler olarak yetişmelerinin gayreti içerisindeyiz. Elbette çocuklarımızın tatil döneminde olduklarının farkındayız. Bu yüzden bütün ders materyallerimizi, motivasyon merkezli bir yaklaşımla, çocuklarımızın seviyesini, ilgisini, beklentisini, yaşını, yeteneğini, bilgisini dikkate alarak hazırladık. Böylece çocuklarımız hem yeni şeyler öğrenecekler hem de daha önce informel olarak öğrendikleri bilgilerini test edip yanlışları varsa düzelterek eksiklerini tamamlayacaklardır.” ifadelerini kullandı.
 
“Yaz Kur'an kurslarında çocuklarımız, cami ve cemaat kültürüyle tanışacak”
 
Çocukların cami ve cemaat kültürüyle tanışacaklarını söyleyen Erbaş, konuşmasının devamında şunları aktardı:
 
“Nitekim çocukların gerek sosyalleşme, gerekse zihinsel ve duygusal gelişmeleri bağlamında fiziksel aktivitelerin yeri yadsınamaz dolayısıyla okuldan ve akranlarından uzaklaşmalarına sebep olan salgın sürecinin çocuklar için hiç de kolay olmadığın ifade etmek isterim. Bu doğrultuda sevgi, ilgi, oyun ve bilgi düzleminde yürüteceğimiz bir eğitim programıyla yaz Kur'an kurslarımız, yavrularımızın sıkılmalarına mahal vermeden bu zor süreci sağlıklı bir şekilde atlatmalarını da sağlayacaktır. Yaz Kur'an kurslarında çocuklarımız, bir yandan temel dini bilgileri, ibadetleri ve ahlaki değerleri öğrenerek ruhlarına hakikat tohumları ekerken diğer yandan da cami ve cemaat kültürüyle tanışarak hayatlarının temel değerlerini inşa edeceklerdir. Birliği, beraberliği, yardımlaşmayı, kardeşliği, saygıyı, sevgiyi, dürüstlüğü, paylaşma ve dayanışma ahlakını bizzat yaşayarak öğreneceklerdir. Bizler de bu imkanı sağlayarak onlara en değerli mirası bırakmış olacağız. Göz aydınlığı yavrularımızın yüce dinimiz İslam'ı, kitabımız Kur'an-ı Kerimi, Peygamberimiz Hazreti Muhammed’i ve onun ahlakını öğrenmelerini sağlamanın kıvancını yaşayacağız.”
 
“Yaramazlıklarını sabırla, anlayışla ve sevgiyle karşılayalım”
 
Cemaatin çocukların camiye gelme ve camiyi sevmelerine katkıda bulunmalarını isteyen Erbaş, “Hocalarımız çocuklara cami adabından mutlaka bahsedeceklerdir. Fakat onlar, yine de her fırsatta koşup oynayacaklar, gülüp eğleneceklerdir. Tabii ki onlardan bir yetişkin tavrı beklemek doğru değildir. Bırakın, camide neşeli olsunlar. Onları cennet çiçekleri olarak görelim ve yaramazlıklarını sabırla, anlayışla ve sevgiyle karşılayalım. Onlara Peygamber Efendimizin çocuklara davrandığı gibi davranalım. Bu noktada onlar için iyi bir örnek olmanın, yapılabilecek en kolay ve etkili eğitim yöntemi olduğunu unutmamalıyız. İslam'a dair anlattığımız ve öğrettiğimiz bütün güzellikleri çocuklarımız bizzat bizim sözlerimizde, davranışlarımızda ve hayatımızda görmelidir.” şeklinde konuştu.
 
Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç de çocukların yeniden camilerle buluşmasının sevincini yaşadıklarını söyledi.
 
Dinç, "5 Temmuz-20 Ağustos döneminde 6 hafta süreyle devam edecek kurslarımızda 4-9 yaş grubu çocuklarımızla yüz yüze, 10-16 yaş grubu çocuklarımızla çevrim içi ve yüz yüze, 16-22 yaş grubu gençlerimizle de çevrim içi olacak şekilde bir Yaz Kur'an Kursu hazırladık.” şeklinde belirtti.
 
Program yapılan Hacivat Karagöz tiyatrosuyla son buldu. (İLKHA)
Bu haber toplam 207 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA