• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Erbaştan dayanışma ve yardımlaşma mesajı
11 Haziran 2021 Cuma 09:57

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'tan "dayanışma ve yardımlaşma" mesajı

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde daha çok emek ve gayret göstererek dayanışma ve yardımlaşma mekanizmalarımızı daha fazla güçlendirmemiz gerekmektedir." dedi.
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın (TDV) ortaklaşa yürüttüğü "2021 Yılı Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Programı Tanıtım Toplantısı", Diyanet İşleri Başkanı ve Türkiye Diyanet Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.
 
TDV Kocatepe Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıda konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, medeniyetimizin merhamet medeniyeti olduğunu belirterek, "Kurban ibadeti, Rabbimize yaklaşma ve iyiye, güzele, hakikate ulaşma arayışıdır. Sevgi, vefa, sadakat ve fedakârlığın simgesidir. Yaratan'a karşı ihsan şuurunu, yaratılanlara paylaşma ahlakını pekiştiren önemli bir nimettir. Bizlere sahip olduğumuz imkânları, inandığımız değerler uğruna feda edebilme erdemi ve iradesi kazandıran büyük bir ibadettir." dedi.
 
Diyanet İşleri Başkanlığının ve TDV'nin, dünyanın ihtiyaç duyulan her yerine, dil, din, ırk, mezhep, meşrep farkı gözetmeksizin yardım elini uzattığını kaydeden Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığımız ve Türkiye Diyanet Vakfımız, sosyal yardımlardan eğitime, camilerin inşasından gönüllerin ihyasına kadar birçok alanda iyilik çalışmaları yapmaktadır. Müslüman azınlıkların, savaşlara, işgallere, afetlere maruz kalanların, yoksulların, kimsesizlerin, yetimlerin ve çaresizlerin yardımına koşmaktadır." şeklinde konuştu.
 
Erbaş, TDV'nin, kuruluşundan bugüne kadar 'dünyayı iyilik değiştirecek' inancıyla, milletimizin hayır köprüsü olarak nice güzel hizmetlere vesile olduğunu ve ülkemizde, İslam coğrafyasında ve tüm yeryüzünde iyiliğin sembolü bir kuruluş haline geldiğinin altını çizdi.
 
Erbaş, Vekâlet Yoluyla Kurban Kesim Organizasyonu'nun, Diyanet İşleri Başkanlığının TDV ile beraber yaptığı en önemli hizmetlerinden birisi olduğunu ve bu hizmeti yaklaşık 30 yıldır aralıksız bir şekilde gerçekleştirdiğini vurguladı.
 
"Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş"
 
TDV'nin, kurban vekâletlerini, İslam dininin esaslarına uygun olarak büyük bir hassasiyetle yerine getirdiğini kaydeden Erbaş, konuşmasına şöyle devam etti:
 
"Son derece şeffaf bir şekilde sürdürülen organizasyonda kurban kesimleri, vekâlet sahiplerinin isimleri tek tek okunarak bizzat Diyanet İşleri Başkanlığımızda görev yapan hocalarımız ve vakfımızın gönüllüleri nezaretinde yapılmaktadır. Geçtiğimiz yıl Türkiye Diyanet Vakfına emanet edilen 557 bin 311 hisse kurban; yurt içinde il ve ilçeler olmak üzere 430 kesim noktasında; yurt dışında ise 74 ülkenin 308 bölgesinde kesilerek ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmıştır. Bu sene de Vekâletle Kurban Kesim Organizasyonu kapsamında ülkemizdeki ihtiyaç sahiplerine ve dünyadaki mazlum, mağdur ve muhtaçlara milletimizin iyilik eli büyük bir titizlikle ulaştırılacaktır inşallah. Daha çok mazlum ve muhtaç kardeşimizin yüzünü güldürmek ve onların bayram sevincine katkı sunmak için "Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş" temasıyla büyük bir heyecan ve özveri ile gayret edilecektir."
 
"Dayanışma ve yardımlaşma mekanizmalarımızı daha fazla güçlendirmeliyiz"
 
Dünyada zor bir süreç yaşandığını söyleyen Erbaş, "Başta Müslüman coğrafyalar olmak üzere neredeyse dünyanın her yerinde savunmasız insanlar, işgallerin, savaşların, terör olaylarının, zulümlerin, yoksulluk ve umutsuzluğun girdabında varlık mücadelesi vermektedir." ifadelerini kullandı.
 
Yaşanan sorunlar, sıkıntılar ve acılar karşısında herkesin sorumluluğunun olduğuna dikkati çeken Başkan Erbaş, "Adalet ve merhamet medeniyetinin mensupları olarak bizlere daha fazla görev düşmektedir. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik içerisinde daha çok emek ve gayret göstererek dayanışma ve yardımlaşma mekanizmalarımızı daha fazla güçlendirmemiz gerekmektedir." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 221 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA