• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hakkında yapılan paylaşımlara suç duyurusu
04 Ekim 2020 Pazar 07:45

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hakkında yapılan paylaşımlara suç duyurusu

Diyanet İşleri Başkanlığı, sosyal medyada Ali Erbaş hakkında "Fakirler cennette, şehit mertebesine yakın yedi kat yüksekte olacaklar. Belki de biz onları kıskanacağız." şeklinde yapılan paylaşımlarının gerçeği yansıtmadığını açıkladı.
Diyanet İşleri Başkanlığından yapılan açıklamada, bir sosyal medya hesabıyla yapılan paylaşımın yalan ve iftiradan ibaret olduğu, paylaşımın dikkate alınmaması hususunda uyarıda bulunuldu.
 
Açıklamada, "Dini değerlerimizi sürekli aşağılayan, toplumsal saygınlığı olan kişilere hakaret eden, mütemadiyen Diyanet İşleri Başkanlığı ve Ali Erbaş’ı hedef alan, küfür, hakaret ve tehdit içeren, yalan ve yanıltıcı paylaşımlar yapan, ahlaktan yoksun, karanlık bir sosyal medya hesabının başkanımıza atfen paylaştığı, 'Fakirler cennette, şehit mertebesine yakın yedi kat yüksekte olacaklar. Belki de biz onları kıskanacağız.' ifadesi de tamamen yalan ve iftiradan ibarettir. Maalesef aralarında sanatçı, gazeteci ve siyasetçilerin de bulunduğu birçok kişinin akla ve mantığa sığmayan bu içeriklerin doğruluğunu araştırmadan paylaşarak yalan ve iftiranın yayılmasına ve kamuoyunu yanlış yönlendirerek başkanlığımız ve başkanımıza karşı bir linç kampanyasının başlatılmasına sebep olduğuna üzülerek şahit olmaktayız." denildi.
 
İletişim teknolojilerinin bu kadar geliştiği çağda, iletişim ahlakının bu denli yitirilmesi gelecek adına kaygı verici olduğu vurgulanan açıklamanın devamında, söz konusu hesabın paylaştığı iftira ve hakaretlerle ilgili hukuki sürecin başlatıldığı kaydedildi. (İLKHA)
Bu haber toplam 404 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA