• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Cizrede cuma hutbesi verdi
05 Şubat 2022 Cumartesi 10:43

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Cizre'de cuma hutbesi verdi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Cizre Hz. Nuh Camisinde “Söz ve davranışlarımızda doğru olalım” başlıklı cuma hutbesini okudu.
Şırnak’taki temaslarını sürdüren Erbaş, Cizre ilçesindeki Hz. Nuh Camii'nde, cuma hutbesi irad etti. Erbaş, hutbenin ardından ise cuma namazını kıldırdı.
 
Başkan Erbaş, hutbesine Hud Suresi’nin, “Emrolunduğun gibi dosdoğru ol. Beraberindeki tövbe edenler de dosdoğru olsunlar. Hak ve adalet ölçülerini aşmayın. Şüphesiz Allah, yaptıklarınızı hakkıyla görmektedir.” ayetini okuyarak başladı.
 
Erbaş, “Hadis-i şerifte ise Allah Resûlü (s.a.s) şöyle buyurmaktadır: ‘Şüphesiz, doğruluk insanı iyiliğe, iyilik de cennete götürür. Kişi devamlı doğru söyler ve doğruluktan ayrılmazsa Allah katında sıddık olarak tescillenir. Yalan insanı kötülüğe, kötülük de cehenneme götürür. Kişi devamlı yalan söyler, yalan peşinde koşarsa Allah katında yalancı olarak tescillenir.’ Yüce dinimiz İslam, istikamet üzere, dosdoğru bir ömür geçirmemiz için bizlere gönderilmiştir. Yüce Rabbimiz, niyet ve inancımızda, söz ve davranışlarımızda doğru ve dürüst olmamızı emretmiştir. Bununla birlikte İslam, yalanı ve yalana götüren her türlü davranışı asla tasvip etmez. Şaka bile olsa yalan söylemeyi, insanları eğlendirmek için dahi yalan konuşmayı hoş karşılamaz.” ifadelerini kullandı.
 
“Gerçek âlemde haram olan yalan, sanal âlemde de haramdır”
 
Erbaş, “Doğruluk, ticaretin bereketi; yalan ise felaketidir. Dürüst ve güvenilir tüccar,  peygamberler, sıddıklar ve şehitlerle beraberdir. Doğruluk, mal ve mülkü hayırlı kılar. Yalanla kazanılan maldan hayır gören yoktur. Maalesef, günümüzde yalanın en çok ve en hızlı yayıldığı yerlerin başında sosyal mecralar gelmektedir. Oysaki gerçek âlemde haram olan yalan, sanal âlemde de haramdır. Hakikat dünyamızdan kopmadan, sanal ortamlara mahkûm olmadan sosyal medyada doğruluğu hâkim kılmak da biz müminlere düşen bir vazifedir. Duyduğumuz her haberi araştırmadan paylaşmak, bilerek veya bilmeden yalanın yayılmasına sebebiyet vermek, dini ve ahlaki bir sorumluluktur.” dedi.
 
Erbaş daha sonra, Cizre Kaymakamı Mehmet Tunç ve İl Müftüsü Mehmet Taştan, İlçe Müftüsü Süleyman Baran ile Nuh'un Gemisi 4-6 Yaş Kuran Kursunda incelemelerde bulundu, usta öğreticilerden yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.
 
Hz. Nuh Türbesini ziyaret eden Erbaş, burada dua etti. Erbaş ve beraberindeki heyet ziyaretlerinin ardından ilçeden ayrıldı. (İLKHA)
Bu haber toplam 1798 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA