• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Dicle Üniversitesi bölge rektörlerini ağırladı
24 Ekim 2020 Cumartesi 05:33

​Dicle Üniversitesi bölge rektörlerini ağırladı

​Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ndeki üniversitelerin rektörleri, tanışma ve istişare toplantısı için Dicle Üniversitesinin ev sahipliğinde bir araya geldi.
Toplantıda bölge üniversiteleri arasındaki birliktelik ve dayanışma, sosyal ve bilimsel alanlarda gerçekleştirilecek ortak projeler, akademi-şehir-bölge iş birliği ile üniversitelerin bölgeye katkıları gibi pek çok konu hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
 
Tanışma ve İstişare Toplantısına, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Şındak, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özcoşar ve Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Hüsnü Kapu iştirak etti.
 
Toplanın ardından DÜ Rektörü, Prof. Dr. Mehmet Karakoç öncülüğünde UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Zerzevan Kalesi’ni ziyaret etti.
 
Çınar ilçesinde bulunan ve Doğu Roma İmparatorluğu'nun son kalesi olarak kabul edilen Zerzevan Kalesi ziyareti sırasında, Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Doç. Dr. Aytaç Coşkun ve ekibi misafir rektörlere rehberlik etti.
 
DÜ Rektörü Karakoç, misafirlerini ağırlamaktan ve Zerzevan Kalesi’ni ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirip Diyarbakır'ın ve bölgenin tanıtımı için bu tür toplantıların çok önemli olduğunu belirtti.
 
UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan kalenin, kültür varlıklarının mimari özellikleri ve görselliğini Dicle Üniversitesi olarak gün yüzüne çıkarmak amacında olduklarını vurgulayarak şunları söyledi: 
 
“Zerzevan Kalesi'nde yapılacak uzun süreli kazı çalışmaları ile bölgenin en eski dönemlerine ışık tutulacak. Zerzevan Kalesi kazıları arkeolojik alanda ses getirecek ve bölge tarihine katkıda bulunacaktır. Bu çalışmalar üniversitemiz ve şehrimiz için gurur vericidir.” (İLKHA)
Bu haber toplam 849 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA