• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
​Dicle Elektrik: Cizre’deki yıkıntıya şebeke yatırımı sebep olmadı
10 Ağustos 2021 Salı 09:22

​Dicle Elektrik: Cizre’deki yıkıntıya şebeke yatırımı sebep olmadı

​Dicle Elektrik, Şırnak’ın Cizre ilçesine bağlı Dağkapı Mahallesi Çiçek sokaktaki bazı yapılarda yaşanan çatlak ve yıkıntıların yeraltı şebeke çalışmasından kaynaklanmadığını, daha önceden var olduğunu video görüntüleriyle açıkladı.
İlçedeki bazı yapılarda yaşanan çatlak ve yıkıntılara sebep olarak bölgede yapılan yeraltı kazıları gösterilmişti. Dicle Elektrik yaptığı açıklamada, yapılardaki yıkıntının şebeke çalışmalarıyla ilgisi olmadığını belirterek, yapıların daha önce çatlak olduğunu ve yıkılma riski taşıdığını video görüntüleriyle paylaştı. 
 
Sokakta şebeke kazılarına başlamadan önce binaların durumunu video çekimiyle görüntüleyen dağıtım şirketi iddialar üzerine görüntüleri yaptığı açıklamayla birlikte basına servis ederek yanıt verdi.
 
Açıklamada Cizre ilçesinde kayıt dışı kullanımın önüne geçmek için şebeke iyileştirme çalışmalarının  bir süredir bazı gruplar tarafından engellenmek istendiğine dikkat çekilerek, “Sosyal medyada ve bazı yazılı basında mecralarında Çiçek sokaktaki yapıların yeraltı şebeke kazıları yüzünden çatladığı, hatta yıkılmaya başladığı iddia edildi.” denildi.
 
"Yapıların yıkılma tehlikesi nedeniyle geçen yıl tahliyesi istendi"
 
Dicle Elektrik Şırnak İl Müdürü Tekin Türk, Cizre’nin Dağkapı, Kale ve Alibey mahallerinde havai hatları yeraltına almak üzere yaklaşık 10 milyon lira tutarında bir yatırım çalışması başlattıklarını söyledi.
 
Çiçek sokaktaki çalışmaya ise 4 Ağustos günü başladıklarını ve çalışma öncesinde buranın durumunu video ile belgelediklerini kaydeden Türk, şu bilgileri verdi: “Görüntülerde sokaktaki yapıların çoğunun duvarlarında derin çatlaklar bulunduğu, bazı yapıların duvarlarının yıkılmaya başladığı açıkça görülüyor. Bizim ekiplerimiz bu sokakta çalışırken uygun yerlerde 1.5 tonluk küçük kepçe ile uygun olmayan dar yerlerde ise kazma kürekle kazı yapıyorlar. Yeraltı kablolarının döşenebilmesi için yapılan kazının derinliği 80, eni ise 40 cm’dir. Üstelik kazı yapılan yerler, aynı gün kapatılıyor. Böyle bir kazının yapılara zarar vermesi mümkün değildir. Söz konusu iddialarla daha önce olduğu gibi yatırım çalışmasını engellemek için algı oluşturulmak isteniyor. Ancak kazı çalışmasından önce yapılan video çekimleri, tüm gerçeği başka söze gerek bırakmaksızın açıkça ortaya koymaktadır.”
 
Öte yandan Çiçek sokaktaki bazı yapıların yıkılma tehlikesi nedeniyle geçtiğimiz yıl tahliye edilmek istendiği, bunun için yerel idare tarafından yapı sahiplerine tebligat yapıldığı öğrenildi.  (İLKHA)
Bu haber toplam 987 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA