• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan: Ülkenin en önemli problemi işsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk
08 Nisan 2021 Perşembe 09:07

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan: Ülkenin en önemli problemi işsizlik, hayat pahalılığı ve yoksulluk

Partisinin ilçe teşkilatlarının açılış programlarına katılmak, bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Batman’a gelen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kentteki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla akşam yemeğinde bir araya geldi.
Bir otelde düzenlenen programda konuşan Ali Babacan, ülke gündeminde yaşanan gelişmelere değindi.
 
DEVA Partisi olarak bir yılı geride bıraktıklarını söyleyen Babacan, geçen sene 9 Mart 2020 tarihinde partilerinin tüzel kişiliğini kazandığını ve çok kısa bir süre içerisinde teşkilatlanmalarını yasalarda öngörülen kritik eşiği geçirecek şekilde belli bir noktaya getirdiklerini ifade etti.
 
Babacan, DEVA Partisinin geçen hafta resmi gazetede yayımlanan listeye göre Türkiye'de seçimlere girmeye hak kazanmış 20 siyasi partiden birisi olduğunu açıkladı.
 
Teşkilatlanma çalışmalarının devam ettiğini belirten Babacan, "Çalışmalarımız devam ediyor. Şu anda bizim 81 ilimizin 81'inde de il başkanlarımız görevinin başında. Bu 81 ilin 47'sinde biz kongremizi tamamladık. Bugün itibariyle yine 973 ilçemizden 600'ünde ilçe başkanlarımızı görevlendirilmiş durumdayız. İlçe kongrelerimizde hızlı bir şekilde devam ediyor." dedi.
 
"Hiçbir soruna çözüm üretilmiyor"
 
Ülkenin sorunlarının oldukça büyük olduğuna ve bu sorunların gittikçe de büyüdüğüne işaret eden Babacan şöyle devam etti:
 
Herhangi bir konuda bu sorunlara çözüm üretme konusunda artık bu hükümet kapasitesini bir bakıma tüketmiş durumda. Çözüm üretme kapasitesini tüketmiş durumda. Hiçbir soruna çözüm üretilemediği gibi sürekli yeni sorunlarla ülkemiz karşı karşıya kalıyor. Şöyle vatandaşlarımıza ülkenin en önemli problemi nedir diye sorduğumuzda ilk duyduğumuz ifadeler; işsizlik, hayat pahalılığı, yoksulluk, yani ekonomi ile ilgili konular. Ancak gençlerimize sorduğumuzda ilk bunlardan bahsediyorlar; adalet, hukuk, insan hakları, özgürlükler ve demokrasi. Bütün bu alan şu anda gerçekten büyük bir sıkıntıyla karşı karşıya.
"Yeni yatırımlar olacak ki ülkemizde gençlerimiz iş bulabilsin"
 
Ülkedeki işsizliğin yatırımlarla azaltılabileceğini söyleyen Babacan, "Yeni yatırımlar olacak ki ülkemizde gençlerimiz iş bulabilsin. İstihdam artsın, işsizlik sorunu çözülsün ama yatırım yapacak kişiler ister kendi insanımız olsun ister uluslararası yatırımcılar olsun illaki hukuk diyor, güven diyor, istikrar diyor. Bunları bulamadığı zaman da yatırım yapmıyor. Şu anda bu ülkede işsizlik bu kadar çok artmışsa ve vatandaşlarımıza genel anlamda sorduğumuzda ilk sorun olarak işsizliği sayıyorlarsa işte bunun en önemli sebebi güven olmayışı, istikrar olmayışıdır." diye konuştu.
 
"Bu ikisi artık birbirinden ayrılmalı"
 
Bir gazetecinin Kürd meselesi sorusuna ise Babacan şu cevabı verdi: "Çözüm süreci bir dönem açıkçası hepimizin desteklediği ve iyi sonuçlara ulaşacağını umduğumuz bir süreçti. Fakat şöyle bir geçmişe dönüp işin muhasebesini yaptığımızda biz orada bir ciddi problem görüyoruz. O da şu: Kendi vatandaşlarımızın temel hak ve özgürlükleriyle ilgili sorunlarını bir terör örgütünün atacağı ya da atmayacağı adımlarla aynı paket içerisinde koymak, aynı müzakere masasında konuşmak yöntem olarak doğru olmadı diye düşünüyoruz ve artık bu ikisinin birbirinden ayrılması gerektiğini düşünüyoruz."(İLKHA)
Bu haber toplam 604 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA