• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerle Kutlandı
16 Temmuz 2021 Cuma 10:19

Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinliklerle Kutlandı

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Mardin Valiliğince “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programı kapsamında yurdun dört bir yanında olduğu gibi Mardin’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Anma etkinlikleri çerçevesinde

Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Mardin Valiliğince “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” anma programı kapsamında yurdun dört bir yanında olduğu gibi Mardin’de de çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. Anma etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen etkinlikler gece 00:13’de camilerden okunan selalar ile son buldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesindeki darbe girişiminin akamete uğratılmasının beşinci yıldönümünde milletin demokrasisine sahip çıkması şuurunun canlı tutulması amacıyla “15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü” çerçevesinde gerçekleşen etkinlikler Mardin Garnizon Komutanlığı Selen Kışlası’nda bulunan şehitliğin ziyaret edilmesiyle başladı.

Programa, Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Tugay Komutanı Tuğgeneral Burhan Aktaş, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Halil Şen, Cumhuriyet Başsavcısı V. Enes Kürkçü, İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Vali yardımcıları, kaymakamlar, belediye başkanları, Artuklu Üniversitesi Rektörü İbrahim Özcoşar, kamu kurum ve kuruluşlarının il müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, siyasi parti temsilcileri, 15 Temmuz şehit yakınları, gazi ve aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması başlayan programda Vali Demirtaş ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından şehitlik anıtındaki “Temsili Şehit Mezarlığı’na karanfil bırakılarak tüm şehitler için dua edildi. Vali Demirtaş ve beraberindeki heyet ardından Gara'da terör örgütü PKK tarafından şehit edilen polis memuru Vedat Kaya'nın anne ve babası ile şehitlikte bulunan şehidin mezarını ziyaret etti. Şehidin mezarına karanfiller bırakılarak dua edildi.

Şehitlik ziyaretinden sonra Vali Demirtaş ve beraberindeki heyet İl Emniyet Müdürlüğünce günün anlam ve önemine binayen bir AVM’nin fuaye alanında 15 Temmuz gecesiyle ilgili fotoğraflardan oluşan “Demokrasi ve Milli Birlik Günü” sergisini gezdi. Buradaki programının ardından Şakir Nuhoğlu Camisi’nde şehitler için düzenlenen Mevlid-i Şerif programı düzenlendi.

Etkinlikler, Artuklu Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi’nde “15 Temmuz Şehitlerini Anma ve Anlatma, Milli Birlik Duygusunu Vurgulama” konulu panel ve resim sergisiyle devam etti.

Panelde konuşan Vali Demirtaş, 15 Temmuz’un karanlık gecesinde genç-yaşlı, kadın-erkek, toplumun tüm kesimlerinin ellerinde bayrak, dillerinde tekbir ile hainlerin üzerine yürürken kalplerinde vatan, bayrak, ezan ve devlet sevdası olduğunu kaydetti.

“Hüzün ve sevincin iç içe geçtiği bir 15 Temmuz’u daha milletimize yakışan vakarla, bu yıl da hep birlikte idrak ediyoruz.” diyen Vali Demirtaş, “Sözlerimin başında, 15 Temmuz gecesinin karanlığını aydınlığa, sabahı felaha kavuşturan şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. O gece şehadeti göze alıp hainlere karşı mücadele veren, kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum. Düzenlediğimiz tüm etkinliklerde, 15 Temmuz demokrasi zaferinin anlam ve önemine değiniyor, milli iradenin büyük bir güç olduğunu vurguluyoruz. Programlarımızdaki temel amacımız ise birlik ve beraberliğimizi bozmaya yönelik bu hain darbe girişiminin asla unutulmamasıdır.” dedi.

FETÖ oyunlarına, kumpaslarına kapılarımızı kapatacağız

Anadolu’nun dört bir yanındaki vatan evlatlarının kutsal bildikleri tüm değerler uğruna hainlerin üzerine yürüdüğü anımsatan Vali Demirtaş, “Kendi bedenleri üzerlerine sürülen tanklara, uçaklardan ve helikopterlerden atılan bombalara siper ederek, namahremine uzanan elleri bir bir kırmayı bildi. Bu kutlu mücadelede şahadete erenler de oldu, ölümü korkutup gazi payesi alanlar da… Nihayetinde birlik ve beraberlikle, el ele, yürek yüreğe verilen bu mücadelenin galibi, hamdolsun aziz milletimiz oldu. İşte 15 Temmuz’u en başından doğru okur ve anlarsak, o gecenin kahramanlarına karşı sorumluluklarımızı ve görevlerimizi de layıkıyla yerine getirebilir, bir daha da aynı tuzağa düşmeyiz. 15 Temmuz, bir milletin ihanetle dirilişinin en güzel örneğidir. Meydanın darbecilere, cuntacılara, hainlere bırakılamayacağının en güzel ispatıdır. Buradan hareketle diyebiliriz ki, 15 Temmuz darbe heveslilerine, milli irade sevdalılarının verdiği ve sonsuza dek unutulmayacak en güzel derstir. 15 Temmuz karanlığında aynı tonda çarpan yürekleri de, ihanete karşı birleşen bilekleri de diri tutacağız. Tasada, kederde, sevinçte beraber olan milletimizi; bölmek isteyenlere, aramızda fitne fesat çıkarmak isteyenlere fırsat vermeyeceğiz. Kısacası FETÖ oyunlarına, kumpaslarına kapılarımızı kapatacağız. Bu noktada eğitim camiamıza, akademisyenlerimize, öğretmenlerimize büyük görevler düşüyor.” ifadelerini kullandı.
Darbe girişiminin püskürtülmesinde gençler önemli rol üstlendi

Gençlerin, 15 Temmuz’da sokakları, meydanları doldurarak darbe girişiminin püskürtülmesinde önemli bir rol üstlendiğine dikkat çeken Vali Demirtaş, şunları söyledi:

“Hayatında hiç darbe yaşamamış, sokaklarda tank görmemiş kişiler olarak, tankların karşısına durup hainlere geçit vermediler. Gençlerimizin kendi iradeleri ile meydanlara çıkıp kararlı bir duruş sergilemeleri; vatan, millet, bayrak ve ezan gibi kutsallara ne kadar duyarlı olduklarını bizlere bir kez daha göstermiştir. İşte bu ruhla birlikte 15 Temmuz hain darbe girişimini, öncesini ve sonrasını en ince ayrıntısına kadar genç kuşaklara anlatmalısınız. Evlatlarımızla birlikte onların anne-babalarına, ailelerine yönelik olarak da “15 Temmuz” temalı etkinlikleri çoğaltmalı, düzenleyeceğiniz; şiir, tiyatro, resim ve sportif faaliyetlerle şehitlerimizin ve gazilerimizin kahramanlıklarını hafızalarda canlı tutmalısınız. 15 Temmuz’u hep birlikte yaşadık. O gece milletimizle birlikte sokakları meydanları doldurarak, tabiri caizse darbeye darbe yaptık. O gece yaşananları, gösterdikleri insanüstü gayretle milletimizin her bir ferdinin cansiperane mücadelesini, asla unutmayacağız. Aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin bizlere armağanı olan bu cennet vatana, cumhuriyetimize, demokrasimize, istiklal ve istikbalimize sonuna kadar sahip çıkacağız. Unutmayalım ki; bu millet şüheda evladıdır, bu vatan şüheda toprağıdır. Elde bayrak, dilde tekbir bu vatanın sahipsiz olmadığı, 15 Temmuz’da bir kez daha tüm dünyaya gösterilmiştir. Allah, milletimize 15 Temmuz’da yaşadığımız karanlık geceyi bir daha yaşatmasın. Semalarımızdan ezanlarımızı dindirmesin, bayrağımızı indirmesin. Vatanımızı, milletimizi ve devletimizi ilelebet payidar; birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Bu vesileyle 5. yıldönümünde 15 Temmuz gecesini aydınlatan tüm şehitlerimize, Allah’tan bir kez daha rahmet diliyorum. O gece şehadeti göze alıp hainlere karşı mücadele veren, kahraman gazilerimize minnet duygularımı ifade ediyorum.”

Daha sonra Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016 gecesi darbe girişiminin beşinci yıl dönümünde darbe girişimini protesto etmek ve 15 Temmuz Şehitlerini anmak için, Valilik ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda etkinlik düzenlendi.

Düzenlenen etkinlikte şehitler için saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Daha sonra Kur'an-ı Kerim okumasının ardından şehitler için dua edildi.

Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın halka seslenişinin ardından 15 Temmuz belgeseli gösterimiyle devam eden program, aynı anda tüm camilerden selaların okunması ile sona buldu.

whatsapp-image-2021-07-16-at-01.15.23.jpeg

Bu haber toplam 181 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Gazze’de Gönüllü Doktorluk Yapan Taner Kamacı Üniversite Öğrencilerine Gazze İzlenimlerini Anlattı
  • Mardin'den İlhamla Tasarlanan Takılar Slovenya'da
  • KAYMAKAM ÖZDEMİR’DEN TURİZMCİ ESNAFA ZİYARET
  • MİDYAT MÜFTÜSÜ BULUNMAZ’A PLAKET
  • Devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA