• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Demirkol’dan Şanlıurfa’nın değerlerine vefa örneği
09 Ağustos 2018 Perşembe 13:30

Demirkol’dan Şanlıurfa’nın değerlerine vefa örneği

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un teklifiyle, Belediye Meclisinin Ağustos ayı 3'üncü birleşiminde Şanlıurfa'nın tanıtımına katkılar sağlayan...

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un teklifiyle, Belediye Meclisinin Ağustos ayı 3'üncü birleşiminde Şanlıurfa'nın tanıtımına katkılar sağlayan "merhum Eyüp Uyanıkoğlu ve Mehmet Hulusi Öcal'ın isimlerinin Haliliye İlçesinde yaşatılması" gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

Haliliye Belediye Meclisinin 2018 Ağustos ayı meclis toplantılarının 3'üncü birleşimi, Belediye Başkanı Fevzi Demirkol'un başkanlığında gerçekleştirildi. Açılış ve yoklamanın yapılmasıyla gündem maddelerine geçildi. Başkanlık teklifleri gündeminde yer alan, "Eyüp Uyanıkoğlu ve Mehmet Hulusi Öcal isimlerinin Haliliye İlçesinde uygun bulunacak parklara verilmesi konusunun 5393 sayılı Belediye Yasasının 18/n ve 81. maddeleri gereğinde Belediye Meclisince görüşülmesi" teklifi okundu.

Teklifle ilgili konuşan Demirkol, Şanlıurfa'nın değerlerine karşı vefa duygusuyla hareket ettiklerinin belirtti.

Demirkol açıklamasında, "Merhum Eyüp Uyanıkoğlu, Şanlıurfa, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde daha önce Halk Müziğinin yaygın olduğu dönemlerde Türk Sanat Musikisi alanında önemli çalışmalar yapmış. Şanlıurfa'nın tanıtımına önemli katkılarda bulunmuş. TRT'de radyo sanatçısıydı ve Şanlıurfa'mızın yetiştirmiş olduğu ender sanatçılardan birisidir. Merhuma Allah'tan rahmet diliyorum. Merhum Mehmet Hulusi Öcal, Şanlıurfa'mızın yetiştirmiş olduğu düşünce adamı, fikir adamı, şair ve yazar. Şanlıurfa'yı en iyi şekilde temsil etmiş biridir. Yakın zamanda rahmeti, rahmana kavuşmuştur. Çeşitli şiir kitapları vardır. O şiir kitapları, inşallah gelecek nesillere aktarılacaktır" ifadelerini kullandı.

Demirkol'un konuşmasının ardından oylamaya sunulan gündem maddesi, oy birliğiyle kabul edildi.

 
 
Kaynak:
Bu haber toplam 582 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA