• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Alt yapısını kurmadan 5Gye geçemeyiz
10 Şubat 2020 Pazartesi 18:05

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Alt yapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz"

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Erdoğan, " 5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize büyük maliyeti var. Yerli 5G alt yapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz." dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzde 5G süreci var. 5G'de daha yüksek yerlilik oranına ulaşmak zorundayız. 5G'nin etkileyeceği tüm sektörlerle ilgili çalışmalar yürütüp hazır hale gelmeliyiz. Tüm mobil operatörleri yerli baz istasyonumuzu kullanmaya davet ediyoruz. 5G konusunda geciktiğimiz her günün ülkemize büyük maliyeti var. Yerli 5G alt yapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz. Bu yüzden firmalarımızın hızlı ve kararlı hareket etmesi gerekiyor. Türkiye'nin teknoloji tüketen değil üreten ve dünyaya pazarlayan bir ülke olmasını istiyoruz. Milli teknoloji hamlesini bu yüzden başlattık." ifadelerine yer verdi.
 
Siber olaylara müdahale merkezinin hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, "Ülkemizin her türlü siber tehlikeye karşı çok daha hazırlıklı hale geldiğine inanıyorum. Bilgi ve teknoloji sektöründe ülkemizde yapılan yatırım 100 milyar dolara yaklaştı. Hedefimiz ülkede kapsanmadık yer bırakmamak. Türkiye'nin ilk yerli ve milli baz istasyonu ULAK'ı bu amaçla ürettik. ULAK'ın kullanıldığı baz istasyonu sayısı ise henüz bin civarındadır. Tüm mobil operatörlerimizi ULAK'ı daha etkin kullanmaya davet ediyorum.
 
Siber saldırıları püskürtmenin yolu daha akıllı sistemler geliştirmekten geçer. Teknolojiye hükmeden her şeye hükmeder. Artık teknolojiye hükmeden her sisteme, her unsura nüfuz ettiği bir döneme girdik. Bu merkez 365 gün kesintisiz çalışacak. Burada yerli imkanlarla geliştirilen siber güvenlik sistemleri kullanılacak. Türkiye global siber güvenlik sıralamasında dünyada 20. Avrupa'da 11. sıraya yükseldi. İnşallah ülkemizi siber güvenlikte bir dünya markası haline dönüştüreceğiz.
 
Siber zorbalıklar artıyor. Sosyal medya bu bakımdan başıboş bir mecra haline geldi. Buna izin vermeyeceğiz. Kabiliyetli gençlerimiz var. İnternetin imkanlarını kullanarak doğru ve faydalı içerik üretmelerini istiyoruz." dedi. (İLKHA)
 
Bu haber toplam 253 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA