• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Üreteceğimiz aşıyı tüm insanlığın hizmetine sunacağız
22 Kasım 2020 Pazar 08:02

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Üreteceğimiz aşıyı tüm insanlığın hizmetine sunacağız"

Suudi Arabistan'da düzenlenen G20 Zirvesi'ne video konferans yolu ile katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yaptığı konuşmasında salgınla mücadele konusunda Türkiye'nin çalışmaları hakkında bilgi verdi.
G20 platformunun aşıya herkesin uygun maliyetli ve hakkaniyetli erişimini güvence altına alacak mekanizmaları hazırlaması ve işletmesi gerektiğini belirten Erdoğan, Türkiye'nin bu konudaki çalışmalarına değindi. Erdoğan, "Türkiye'nin üreteceği aşıyı tüm insanlığın hizmetine sunacağız." dedi.
 
Türkiye'de yapılan aşı çalışmalarına değinen Erdoğan, "Coronavirus salgını tüm insanlığı tehdit etmeyi sürdürüyor. Mart ayındaki olağanüstü zirvede de değindiğim üzere aynı gemide yer alan bizlerin kaderi de ortaktır. Salgınla mücadeleyi iş birliği ve dayanışma olmadan başarıya ulaştırmamız mümkün değildir.
 
Geliştirilen aşılar, mevcut adaletsizlikleri daha da derinleştirmek yerine insanlığın ortak malı olacak şekilde kullanıma sunulmalıdır. Türkiye olarak birinde insan deneylerine başladığımız toplam 16 aşı çalışmamıza bu anlayışla yaklaşıyoruz." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 480 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA