• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi sivil anayasaya kavuşturacağız
11 Mayıs 2022 Çarşamba 09:08

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Ülkemizi sivil anayasaya kavuşturacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İmkan bulduğumuzda ülkemizi sivil, özgürlükçü ve kuşatıcı bir anayasaya mutlaka kavuşturacağız" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Danıştay Konferans Salonu'nda düzenlenen İdari Yargı Günü ve Danıştay'ın 154. Kuruluş Yıl Dönümü Töreni'ne katılarak, bir konuşma yaptı.
 
Danıştay'ın 154. kuruluş yıl dönümünü tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdari Yargı Günü vesilesiyle, Şûrayı Devlet'ten bugüne Danıştay'da görev yapmış tüm hâkimleri ve personeli şükranla yâd ettiğini belirtti.
 
Yönetimin yargı yoluyla denetlenmesi görevini üstlenen Danıştay'ın, devletle vatandaş arasındaki ihtilafların hukuk marifetiyle çözümünü sağladığını hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Danıştay'ın ifade ettiği bu kritik vazife, hukuk devleti ilkesinin gerçek manada ve tüm unsurlarıyla hayata geçmesi manasına geliyor" dedi.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Verdiği kararlarla alt derece mahkemelerine yol gösteren Danıştay, her kademede hukukun anayasaya ve yasalara uygun şekilde işlemesini temin ediyor. Milletimizin, 16 Nisan 2017'deki halkoylamasıyla Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi'ne geçişi onayladığı anayasa değişikliğinde, yargının bağımsızlığı ilkesi tarafsızlığı ile tahkim edilmişti. Böylece, millet adına karar vererek hakemlik görevi üstlenen yargı, güçler ayrılığında hak ettiği yeri tam manasıyla almış oldu."
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Geçmişte, hukuka aykırı pek çok tarize, tacize, cezaya muhatap olmuş bir siyasetçi olarak, ülke yönetimine geldiğim günden beri Türkiye'nin hukuk devleti niteliğini güçlendirmenin mücadelesini veriyorum" değerlendirmesinde bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yaptığımız reformlarla, anayasadan yasalara, idari uygulamalardan uluslararası sözleşmelere kadar geniş bir alanda hukuk devletini tahkim ettik" dedi.
 
"Milletimizi darbe mahsulü mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir"
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu: "Aslında ülkemizi yeni, tamamen demokratik yaklaşımla ve yalın dille yazılmış yeni bir anayasaya kavuşturmak için Türkiye Büyük Millet Meclisi bünyesinde defalarca teşebbüste bulunduk. Hatta bunun için Meclis'te tüm partilerin eşit üye katılımıyla bir komisyon kurulmasına öncülük ettik. Maalesef, bu teşebbüsümüz muhalefet partilerinin süreci tıkayan, uzlaşmaz tavrı sebebiyle akamete uğradı. Geçtiğimiz yıl, yeni bir anayasa için tekrar harekete geçtik. Kendi hazırlıklarımızı yürütürken, muhalefet cenahından da ortaya en azından bir metin teklifi koymasını bekledik."
 
Aradan geçen zamana rağmen, önlerine üzerinde konuşabilecekleri herhangi bir metinin gelmediğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de kendi hazırlığımızı beklemeye almak mecburiyetinde kaldık. Ancak milletimizi, ruhunu 12 Eylül vesayetçilerinin üflediği, darbe mahsulü mevcut anayasadan kurtarma irademiz bakidir" dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 286 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA