• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözleşmeli öğretmen ayrımını kaldırıyoruz
02 Aralık 2021 Perşembe 10:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sözleşmeli öğretmen ayrımını kaldırıyoruz

​20. Milli Eğitim Şûrası'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını kaldıracaklarını belirtti.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen 20. Milli Eğitim Şûrası'nda konuştu.
 
"Eğitim öğretimde başarının anahtarı düşünmek, analiz etmek, sorgulamaktır." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şu an ülkemizde faal olarak görev yapan öğretmenlerimizin yüzde 73'ü bizim iktidarımız döneminde atanmıştır. 4+4+4 ile zorunlu eğitimi 12 yıla çıkardık. Artık isteyen her öğrencinin istediği her okulda mukaddes kitabımız Kur'an-ı Kerim'i ve peygamberimizin hayatını öğrenebiliyor. Artık ne öğrencilerimiz ne velilerimiz ders kitapları peşinden koşmuyor. Okulun ilk gününde ders kitapları masalarında hazır oluyor."
 
Okul öncesi eğitimi yaygınlaştırdıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, öğretmenler için atılan adımları şu şekilde açıkladı:
 
"Öğretmenlik sadece eğitim-öğretim sürecindeki bilgileri öğrencilere aktarmak değildir. Bilginin yanında tecrübe ve irfanla çocuklarımızı geleceğe hazırlama mesleğidir. Sadece öğretmez, aynı zamanda değer kazandırır. Öğretmen yalnızca akla hitap etmez, kalbe ve duygulara da hitap eder.
 
Öğretmenlerimizin özlük haklarını artırmayı, çalışma şartlarını iyileştirmeyi ihmal etmiyoruz. Son 19 yılda tarihi nitelikte adımlar attık. Başkaları öğretmenlerimizi tehditle meşgulken, biz 24 Kasım'da bir müjdemizi daha paylaştık. Çalışmaları tamamlanan Öğretmenlik Meslek Kanunu kısa sürede Meclis'e sunacağız. Öğretmenlerimiz ilk kez meslek kanuna kavuşacaklar. Yeni mali, sosyal ve özlük hakları da sağlayacak.
 
10 yılını tamamlayan öğretmenlere 'uzman öğretmenlik' tanımını getiriyoruz. Böylece hem derece alacak, hem de maaşlarında 1000 lira artış olacak. Yüksek lisans yapmış öğretmenlerimiz sınavdan muaf tutulacaktır. 10 yılını tamamlayıp sınavdan başarıyla geçen uzman öğretmenler ise "başöğretmen" olacaktır. Bu öğretmenlere de ilave derecek ve 2000 bin lira ek vereceğiz. Doktora yapmış öğretmenler ise bu sınavdan muaf tutulacaktır. Lisans üstü eğitimler için de teşvikler vereceğiz. Ek göstergelerini de 3600'e çıkarıyoruz. Ayrıca sözleşmeli öğretmen ile kadrolu öğretmen ayrımını kaldırıyoruz. Mecburi hizmet hariç atamalar, özlük hakları, mazeret tayinleri başta olmak üzere sözleşmeli öğretmenlerimiz, kadrolu öğretmenlerimizle aynı haklara sahip olacaklar." (İLKHA)
Bu haber toplam 185 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA