• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim söz konusu değildir
23 Ocak 2021 Cumartesi 11:03

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Erken seçim söz konusu değildir

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz muhalefetteki siyasi partiler gibi bir acelecilik içerisinde değiliz. Bizim şu andaki tablo, takvim Haziran 2023'tür. Bundan önce bir erken seçim falan söz konusu değildir." dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kerem Aydınlar Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
 
Erdoğan, Coronavirus aşılarının 2'inci partisinin ne zaman geleceği yönündeki bir soruya, "Aşı konusunda ikinci parti onayı Çin'de çıktı. İkinci parti aşılar bu hafta sonuna kadar gelebilir. Beklentimiz 10 milyon aşı gelecek." dedi.
 
Erdoğan, restoran işletmelerinin bir an önce sıkı şartlar altında olsa da açılmak istediklerinin hatırlatılması üzerine, "Restoran işletmelerini kabine toplantımızda ele alacağız. Çünkü endişelerimiz var. Her ne kadar sıkı tutacağız diyorlarsa da daha önce bunlar söylendi; maalesef sıkı tutulmuyor. Şu anda başarılı bir süreç var. Bu başarılı süreci tekrar tersine çevirmek, böyle bir şeyin altına girmek istemiyoruz. Diyoruz ki bu süreci başarılı bir şekilde yönetelim ama elimize gelen verilere bakarız. O verilere göre de gerekirse bir esneme yapılabilir." yanıtını verdi.
 
Erken seçim tartışmaları
 
Milli Görüş'ün önemli isimlerinden Nedim Urhan'ı ziyareti ve erken seçim tartışmalarının hatırlatılması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:
 
Bu konuyla ilgili daha önce de açıklamaları yaptım. Biz muhalefetteki siyasi partiler gibi bir acelecilik içerisinde değiliz. Bizim şu andaki tablo, takvim Haziran 2023'tür. Bundan önce bir erken seçim falan söz konusu değildir. Bir defa oturmuş demokrasilerde aklınıza estiği zaman bir erken seçime gidilmez. Bu erken seçim yaygaraları filan, bunlar tamamen oturmamış ama kendilerine acaba bir yerden ne elde edebiliriz gayreti içerisinde olanların hayalleridir. Böyle bir şey kesinlikle söz konusu değildir. Cumhur İttifakı olarak kesinleşmiş bir tarih vardır, bu tarih de Haziran 2023'tür.
 
Reform paketi
 
Erdoğan, "Reformları açıklayacağız demiştiniz, bir taslağın bir paketin hazırlandığı yönünde bilgiler var. Buna ilişkin bir takvim var mı? Ayrıca gelecek reform paketinde neler değişecek?" sorusuna şu yanıtı verdi:
 
Bu reform paketiyle ilgili kendi içimizde çalışmaları yaptık. Bu hafta içinde de özellikle insan hakları evrensel beyannamesi ile ilgili onu da baz alarak eylem planını aramızda konuştuk, değerlendirmelerimizi yaptık. Ve ekonomi ile ilgili çalışmalarımızı da yapıyoruz. Yani önümüzdeki haftalar içerisinde bu konuyla ilgili açıklamamızı tarihini de açıklamak suretiyle inşallah yaparız.
Sincar'a olası operasyon
 
Sincar'a yönelik ortak bir operasyon ihtimali yönündeki bir soruya da Erdoğan, "Ortak operasyonları her zaman zaten yapmaya hazırız ama bunları açıklamaz suretiyle bu operasyonlar yapılmaz. Benim, her zaman bir sözüm var: 'Bir gece ansızın gelebiliriz.' Olay budur." karşılığını verdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 386 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA