• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklara manevi değerleri aşılamanın mücadelesini vermeliyiz
08 Nisan 2022 Cuma 10:15

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Çocuklara manevi değerleri aşılamanın mücadelesini vermeliyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "Özellikle aile ortamından başlayarak küçük yaştan itibaren çocuklara millî ve manevi değerleri aşılamanın mücadelesinin verilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Sergi Salonu'nda, öğretmenler ve eğitim yöneticilerine verilen iftar programına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, 81 vilayetin, 922 ilçenin tamamındaki öğretmen ve öğrencilerin Ramazan-ı şerifini tebrik etti.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizleri için de bin aydan daha hayırlı Kadir Gecesi'ni barındıran bu mübarek günlere kavuşturduğu için Rabb'ime hamd ediyorum." diye konuştu.
 
Bir ruh şöleni, bir diriliş ayı olarak tavsif edilen Ramazan ayının, bu yıl bir başka güzel, bir başka huzurlu olduğunu dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yarın bir haftayı yakalıyoruz, elhamdülillah. Çok ihtişam dolu bir ramazan ayı ile iç içeyiz. Hep birlikte milletimiz, İslam dünyası ve tüm insanlık için barışa huzura vesile olmasını Rabb'imden niyaz ediyorum." temennisinde bulundu.
 
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum." diyen bir medeniyetin mensupları olarak hocaların, muallimlerin hakkının ödenemeyeceğinin farkında olduklarını dile getirerek şöyle devam etti:
 
Öğretmenlerimizi maarif davamızın sancaktarları, eğitim öğretim sistemimizin kilit taşları olarak görüyoruz. Öğretmenlerimiz aynı zamanda millet olarak geleceğimizi emanet ettiğimiz eli öpülesi insanlardır. Bu anlayışla son 20 yılda, öğretmenlerimizin mesleklerini huzuru kalple yapabilmeleri için yoğun çaba harcıyoruz. Eğitim ortamlarımızı insani, fiziki, bilimsel ve teknolojik bakımdan geçmişle mukayese edilemeyecek standartlara kavuşturduk.
Sosyal medyanın yaygınlaşmasıyla gençlerin, yabancı kültürlerin daha çok etkisine girdiğinin görüldüğünü söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmene karşı en küçük saygısızlığa dahi müsamaha göstermeyen bir milletin çocuklarının da aynı değerlerle büyümesi, yetişmesi davranması gerekir. Son günlerde şahit olduğumuz kimi müessif hadiseler, millet olarak bu konuda daha fazla hassasiyet göstermemiz gerektiğini ortaya koyuyor." değerlendirmesini yaptı.
 
Özellikle aile ortamından başlayarak küçük yaştan itibaren çocuklara millî ve manevi değerleri aşılamanın mücadelesinin verilmesi gerektiğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öğretmenlerimizin de anne-baba seviyesinde saygı gösterilmesini, el üstünde tutulmalarını hep birlikte sağlamalıyız. Bu konuda ebeveynlerle birlikte öğretmenlerimize de önemli sorumluluklar düştüğüne inanıyorum. Zira ülke olarak ancak siz değerli öğretmenlerimizin desteği sayesinde yanlışlarımızı ilga, doğrularımızı ihya, yenilikleri de inşa edebiliriz. Millet olarak sizlerin emeği ve fedakarlığı ile nesillerimizi günümüzün sıkıntılı, hastalıklı akımlarından koruyabiliriz. Evlatlarını sizlere emanet eden milletimizin vebali öğretmenlerimizin boynundadır. Rabb'im yar ve yardımcımız olsun." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 258 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA