• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Coronavirus nedeniyle Batmanın en kalabalık sokak ve parkları boşaldı
03 Nisan 2020 Cuma 09:34

Coronavirus nedeniyle Batman'ın en kalabalık sokak ve parkları boşaldı

Yeni tip Coronavirus (Covid-19) tedbirleri kapsamında Türkiye genelindeki birçok ilde olduğu gibi Batman'da da vatandaşların "Evde kal" çağrısına uydukları görüldü.
Coronavirus salgının hızla yayılmasının ardından Türkiye'de de önlemler üst seviyeye çıkarıldı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve diğer yetkililerin "Evden çıkmayın" uyarıları sonrası Batmanlılar da önlem amaçlı evlerinden çıkmazken, birçok cadde, sokak ve parklar da ıssız kaldı.
 
Batman halkı, Covid-19'a karşı alınan önlemler kapsamında 65 yaş ve üstü olanlar ile kronik hastalığı bulunanların dışarı çıkmalarının yasaklanması ve diğer yaştaki vatandaşların da zorunlu olmadıkça evden dışarıya çıkmamaları yönünde yapılan çağrıları dikkate alarak, geçen haftaya göre bu hafta daha çok evde kalmayı tercih etti.
 
Fırıncı ustası Muaz Yavuz, Coronavirus endişesi nedeniyle meydan, sokak ve parklarda oluşan kalabalıkların büyük ölçüde azaldığını ve acil ihtiyaç dışında kimsenin dışarı çıkmadığını söyledi.
 
Coronavirus nedeniyle sokakların bomboş olduğunu ve dışarıda neredeyse kimsenin kalmadığını, insanların evlerine kapandığını söyleyen Fırıncı Muaz Yavuz, "Biz fırıncılar olarak mecbur açık kalıyoruz. Fırıncılar olarak diğer esnaftan farkımız; temel gıda maddesi olan ekmek ürettiğimizden açık kalmak zorundayız. Bizim gibi birkaç esnafın dışında diğer komşularımızın da hepsi kapalı. Normal günlerde buraları çok işlek ve kalabalık olur. Şu anda ise kimse sokaklarda yok. Elzem bir işi olmayan vatandaş evlerinden çıkmamaya özen gösteriyor." diye konuştu.
 
"İnsanlar, ticaretinden-ekmeğinden çok, canıyla meşgul"
 
İnsanların Coronavirus'e karşı aciz kaldığını belirten Mehmet Reşit Öztoprak, "Şu anda caddeler boş, insanlar evlerine kapanmış durumda. İnsanlar; ticaretten, ekmeğinden çok canıyla meşgul oluyor. Her zaman başarıyı ve kazancı kendi mücadelemizle eş tuttuk. Hâlbuki Allah istemeyince, Rezzak sıfatı tecelli etmeyince, biz kullar olarak ne kadar mücadele etsek de hiçbir şey yapamayacağımızı, mücadelemizin Allah'ın takdirine bağlı olduğunu bir kez daha görmüş olduk. İnşallah, Allah bizi bu durumdan Rahman ve Rahim sıfatlarıyla kurtarır." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 910 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
  • Cumhurbaşkanlığına Cevdet Yılmaz vekâlet edecek
  • ALES temel soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA