• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Cizre’de çocuklar cami ile buluştu
25 Mart 2022 Cuma 11:22

Cizre’de çocuklar cami ile buluştu

Şırnak’ın Cizre İlçe Müftülüğü, "Cami Çocuk Buluşması" programı kapsamında, 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören çocukları camiyle buluşturdu.
Şırnak’ın Cizre İlçe müftülüğü tarafından, 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim gören çocuklar, Hz. Nuh Camii'nde düzenlenen programla camide buluştu.
 
Cizre İlçe Müftüsü Süleyman Baran ve çocukların ailelerinin katılımıyla gerçekleşen "Cami, Çocuk Buluşması" adlı programda, 4-6 yaş Kur'an kurslarında eğitim alan öğrenciler, camide bir araya geldi.
 
Yoğun katılımın olduğu gözlenen programda Kur'an kurslarında Kur'an-ı Kerim'i okumasını öğrenen çocuklar için bir dizi etkinlik düzenlendi.
 
Programda çocuklar Kur'an kurslarında öğrendikleri ezan, mevlit, dua, ilahi ve çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi. Cemaatle kılınan namazın ardından Hz. Nuh Türbesi ziyaret edildi.,
 
Sunuculuğunu Ravdet Sevinik Elçioğlu’nun yaptığı program, Kur’an Kursu öğrencisinin Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Programda İlçe Müftüsü Süleyman Baran bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ardından öğrenciler ilahi, salavat ve ezberledikleri duaları seslendirdi. 
 
Program sonrası açıklamalarda bulunan İlçe Müftüsü Süleyman Baran, "Bugün Cizre'mizde coşkulu bir gün geçiriyoruz. 4-6 yaş kuran kurslarımızdaki öğrencilerimizi camiye getirerek 'Cami, Çocuk Buluşması' etkinliği düzenledik. Bizin için anlamlı ve önemsediğimiz bir etkinlik oldu. Bu günlerin sayısının çoğalması için çalışacağız. Çocuklarımızın camilerle buluşmasını sağlayacağız. Bu etkinliklerimiz daha da artacaktır. Biz 4-6 yaş gurubu çocuklarımızın cami ile buluşması, camilerle tanışmasını istiyor ve bunun için gayretli olacağız. Camilerle buluşan çocuklarımıza İslam’ın değerlerini, Kur’an-ı Kerim'i, duaları ve İslam’ın güzelliklerini çocuklarımıza aktarmak ve anlatmak usulüyle 4-6 yaş Kur’an kurslarımıza gereken ehemmiyeti veriyoruz. Yaptığımız etkinlikte çocuklarımızın coşkuyla, sevgiyle camilerimize geldiklerini görmek bizi derinden mutlu etti. Çocuklarımızı camiye gönderen, Kur’an kurslarımızı tercih eden ve onları eğiten hocalarımızdan Allah razı olsun." dedi. (İLKHA)
Bu haber toplam 1427 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA