• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
ÇATOM’LAR KAPANMASIN İMZA KAMPANYASI
04 Mayıs 2021 Salı 12:06

ÇATOM’LAR KAPANMASIN İMZA KAMPANYASI

Güneydoğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren Çok Amaçlı Toplum Merkezlerinin kapanmaması için imza kampanyası başlatıldı.

GAP idaresine bağlı olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde  faaliyet yürüten Çok Amaçlı Toplum Merkez (ÇATOM) lerinin   aynı statüde devam etmesi için, imza kampanyası başlatıldı. Şimdiye kadar  bin 500 kadın kampanyayı imzaladı.

Daha önce Kalkınma Bakanlığına bağlı GAP İdaresi bünyesinde olan ÇATOM’lar, GAP İdaresinin Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlanması ile birlikte eski, ÇATOM’LAR, kendi asıl faaliyet alanlarından uzaklaştırılarak, Gençlik Spor Bakanlığına Geçici görevlendirmelerle devir edildi. Merkezlerin kapatılmasına kadar gideceği ileri sürülen bu görevlendirmelerin iptali için başlatılan kampanya çığ gibi büyüdü.

İmzaya açılan ÇATOM’LAR kapanmasın kampanya metninde şu ifadelere yer verildi.,

“GAP İdaresi tarafından, sürdürülebilir kalkınmanın ekonomik, sosyal ve çevresel boyutlarını bütünleştiren yoksulluğu azaltma stratejileri, katılımcı yaklaşımların teşvik edilmesi, kapasite geliştirmeye yönelik çalışmalar ve bütün bu çalışmalarda dezavantajlı grupların ve cinsiyet perspektifinin gözetilmesi yönünde bir dizi uygulamalar bulunmaktadır. Bu bağlamda yürütülen çalışmaların en önemlilerinden biri Çok Amaçlı Toplum Merkezleridir.

Bu bağlamda; ÇATOM’lar, GAP Bölgesi’nde 1995 yılından itibaren açılmaya başlanmış olup halen GAP Bölgesindeki 9 ilde 45 ÇATOM mevcuttur. ÇATOM’ların hedef kitlesi genç kız ve kadınlardır. ÇATOM’lar aracılığıyla bugüne kadar 1 milyon kişi doğrudan ÇATOM programlarından yararlanmıştır.

Resmî verilerden de anlaşılacağı üzere bölge insanının Devlet ile Bütünleşmesine, Kamuya Erişimlerinin desteklenmesine ve özellikle kadın ve çocukların desteklenme Merkezleri olmaları çalışmalarıyla Rol Model olan bir yapının yok edilmesiyle karşı karşıyayız.

Kadınlar için Umut olan merkezlerimizin faaliyetlerine eskisi gibi devam etmesini ve söz konusu Geçici Görevlendirme yanlışından dönülmesi için açık bir çağrımızdır.  Bunca insanın yaşamını etkileyecek bu olumsuz durumun düzeltilmesi için gerekli olan çalışmaların yapılmasını istiyor, Bu kampanyaya destek vermenizi arzuluyor, teşekkürlerimizi sunuyoruz.”

3-067.jpg

Bu haber toplam 301 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA