• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Camilerin borcundan dolayı elektriklerinin kesilmesi artık çözüme kavuşturulmalı
30 Eylül 2022 Cuma 08:01

Camilerin borcundan dolayı elektriklerinin kesilmesi artık çözüme kavuşturulmalı

​Kamu kurumlarından ısıtma ve soğutma giderleri için halktan para toplanmazken camilerin giderleri için cemaatten para toplandığını belirten DİVA-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever, bu sorunun artık çözülmesi gerektiğini söyledi.
Siirt merkez Bahçelievler Mahallesi'nde bulunan Halid bin Velid ile Ensar camilerinin borcu nedeniyle elektriklerinin kesilmesi tepkilere neden oldu.
 
Isıtma ve soğutmadan kaynaklı elektrik giderleri nedeniyle birçok caminin elektriklerinin kesilmesini eleştiren Doğrusever, din görevlileri ile cemaati karşı karşıya getiren bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi gerektiğine dikkat çekti.
 
Camilerin ısınma-soğutma ile tüm elektrik giderlerinin genel bütçeden karşılanması gerektiğinin altını çizen Doğrusever, "Halkın paraları ile yapılan camilerin elektriklerinin kesilmesi kabul edilemez. Din görevlileri ile vatandaşı karşı karşıya getiren, vatandaşları mağdur eden bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli, camilerimiz elektriklerine kavuşturulmalıdır." dedi.
 
"Camilerin ısınma ve soğutma giderlerinin genel bütçeden karşılanmasını istiyoruz"
 
Camilerin birikmiş olan borçlarından dolayı elektriklerinin kesildiğini ifade eden DİVA-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever, "Elektrik kesildiği zaman mağdur olan vatandaş ve cami görevlileri oluyor. Vatandaşlar ile karşı karşıya kalma durumu meydana geliyor. Bunu için bir an önce yasal bir düzenleme mi gerekiyor, her ne gerekiyorsa bir an önce çıkarılması gerekiyor. Camilerin ısınma ve soğutma giderlerinin genel bütçeden karşılanmasını istiyoruz." dedi.
 
DİVA-SEN Yönetim Kurulu Üyesi Musa Doğrusever
 
"Elektrik ücretlerinin cami cemaatine yüklenmesi doğru değildir"
 
Sonuçta camileri yapanların vatandaşlar olduğunu ve şimdiye kadar camilerin bütün ihtiyaçlarının cami cemaati tarafından karşılandığını belirten Doğrusever, "Elektrik ücretinin cami cemaatine yüklenmesi doğru bir şey değildir. Burası da bir kamu kuruluşu, insanlara hizmet veren, fayda sağlayan kurumlardır. Nasıl ki hastanelerin elektrik ücretleri hastalardan karşılanmıyorsa, Milli Eğitim'in elektrik faturaları veli ve öğrencilerden karşılanmıyorsa, camilerin elektrik faturalarının da genel bütçeden karşılanması talep ediyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Özellikle kış ayının yaklaşmasıyla birlikte cami cemaatinin büyük sıkıntılar yaşayacağına dikkat çeken Doğrusever, "Camilerin klima, alttan ısıtma sistemleri elektrik ile çalışıyor. Elektrik olmadığı zaman bu aletler çalışmayacak. Cami cemaati geldiğinde soğukta namazlarını kılacak, ezan sesi de işitilmeyecek. Su kesintileri yaşanacak ve camiye gelen vatandaşlar büyük mağduriyet yaşayacak. Şu an elektriği kesilen camilerde ezan okunmuyor, ezan sesleri durmuş durumda ve cami cemaati de büyük tepki gösteriyor." şeklinde konuştu
 
"Camiye yakın olan evler, iş yerleri namaz vaktinde ezan sesini duyamıyor"
 
Son olarak cami cemaatinin elektrik kesintisinden dolayı ezan sesini ve verilen salaları duymadığını dile getiren Doğrusever, "Ezanlar memleketimizin üzerinde inlemeli, bunlar İslam'ın şiarı, bundan dolayı ezan sesini duymak istiyoruz. Camiye yakın evler ve iş yerleri namaz vaktinde ezan sesini duyamıyor, nedeni de elektriklerin kesik olmasıdır. Bir an önce buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz. Sonuçta bir iki aylık bir mesele değil, yıllardır süre gelen bir meseleden söz ediyoruz. Bir an önce bu sorunun bir çözüme kavuşturulmasını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 293 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA