• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Camilerde elektriğin kesilmesine izin verilmemelidir
10 Haziran 2021 Perşembe 10:18

Camilerde elektriğin kesilmesine izin verilmemelidir

​Siirt'te 20 camide elektriğin, elektrik dağıtım şirketi tarafından kesilmesi nedeniyle ezan sesinin duyulmamasına tepki gösteren Siirt Diyanet-Sen Şube Başkanı Hamit Evin elektriklerin kesilmesinden vazgeçilmesi gerektiğini belirtti.
Siirt’te aralarında merkezi ezanın da okunduğu 20 caminin borç bahanesiyle elektriğinin kesilmesine tepki gösteren Evin, vatandaşları mağdur eden bu uygulamadan derhal vazgeçilmesi çağrısında bulundu.
 
Camilerin elektriğinin kesilmesine tepki gösteren Evin, yaptığı yazılı açıklamasında, halkı Müslüman olan bir ülkede, camilerin bu durumlara maruz kalmasının çok ayıp ve utanç verici olduğuna vurgu yaptı.
 
Halkın parasıyla yapılan camilerin elektriğinin kesilmesi ülkemiz adına utanç verici
 
Camilerin ısıtma ve soğutma dâhil tüm masraflarının genel bütçeden karşılanması gerektiğini ifade eden Evin, “Cami görevlilerinin abonelik işlemleri ile uğraşması zaten uygun değil. Bunun çözümü camilerin tüm aydınlatma ısıtma ve soğutma giderlerinin genel bütçeden karşılanmasıdır.  Vatandaşın paraları ile yapılan camilerin elektriklerinin kesilmesi ülkemiz adına utanç verici bir durumdur. Cami görevlilerimiz ile elektrik şirketlerini karşı karşıya getiren, vatandaşları mağdur eden bu uygulamadan derhal vazgeçilmeli camilerimiz elektriklerine kavuşturulmalıdır.” dedi.
 
"Din görevlilerimiz bir an önce bu çileden kurtarılmalıdır "
 
Müftülükler tarafından cami görevlilerine gönderilen cami aydınlatma, ısıtma ve soğutma giderleri için abonelik konusundaki tebliğin çok külfetli bir iş olduğunu belirten Evin, “Din görevlilerinin caminin elektriğini ödemek, cemaati kışın ısıtmak, yazın serin bir şekilde ibadet etmelerini sağlamak gibi bir görevi yoktur. Buna rağmen vatandaşların uygun ortamlarda ibadet edebilmesi için elinden geleni yapan din görevlilerimiz maalesef elektrik şirketleri tarafından borcun muhatabı olarak görülüyor, vatandaşlar tarafından da sürekli para toplamak zorunda kaldığı için rencide edilen din görevlilerimiz bir an önce bu çileden kurtarılmalıdır.” ifadelerini kullandı.
 
Diyanet-Sen’in camilerin ısınma ve soğutma giderlerinin genel bütçeden karşılanması konusunu Ağustos ayında gerçekleştirilecek toplu sözleşmeye taşıyacağını dile getiren Evin, “Elektriği kapatılan bütün camilerimizin elektrikleri tekrar açılmalıdır.  Kamu hizmeti veren camilerin ısınma ve soğutma giderleri genel bütçeden ayrılacak bir ödenek ile karşılanmalı; camilerimizi, din görevlilerimizi ve ibadet için camiye gelen cemaati rahatlatacak adımlar bir an önce atılmalıdır.” şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 202 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA