• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Büro Memur-Sen’den “Vergi Haftası” açıklaması
23 Şubat 2021 Salı 09:39

Büro Memur-Sen’den “Vergi Haftası” açıklaması

Büro Memur-Sen Gaziantep Şube Başkanı Hanifi Borazan, Vergi Haftası dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.
Şubat ayının son haftasının Vergi Haftası olarak kutlandığını anımsatan Borazan, haftanın hayırlara vesile olmasını diledi.
 
Borazan, ülke gelirlerinin büyük bölümünü oluşturan vergileri toplama, devletin bütçesini yapma, harcamalarını kontrol etme iş, işlemlerini Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanlarının üstlendiğini belirterek, “Maliye çalışanları Covid-19 pandemisinin en yoğun olduğu günlerde 7256 sayılı kanun kapsamında borç yapılandırma başvurularını alma ve yapılandırma işlemlerini esnek ve dönüşümlü çalışma olmadan canvirane bir şekilde yerine getirdiler. Ülkemiz ve milletimiz için bu kadar önemli görevleri ifa eden Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki kamu görevlileri Vergi Haftası’nı maalesef buruk geçirmektedirler. Çünkü uğradıkları hak kayıpları, verilmeyen pandemi ikramiyeleri, bozulan çalışma barışı buna engel olmaktadır.” dedi.
 
Büro Memur-Sen olarak kimseden haksız bir uygulama, haksız bir kazanç istemediklerini ifade eden Borazan, “Maliye çalışanlarının alın terinin, emeğinin karşılığını istiyoruz. Maliye çalışanlarına yapılan adaletsizliğin, haksız uygulamaların giderilmesini istiyoruz. Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları için Ocak 2021 tarihinde yapılması planlanan Kurum İçi Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı Özel Sınavı Covid-19 virüsü nedeni ile ertelenmişti. Covid-19 virüsü nedeniyle sınavları ertelenmiş olan birçok bakanlık ve kurumun sınavları tekrar yapılıyor. Ancak kurum içi gelir uzmanlığı ve defterdarlık uzmanlığı özel sınavlarının tarihleri halen ilan edilmiş değil. Sınav tarihleri ilan edilerek oluşan bu mağduriyetin ortadan kaldırılması gerekmektedir.” ifadelerini kullandı.
 
Kamu görevlilerinin yılın ilk 6’ıncı ayından itibaren yüzde 20 ve üst vergi dilimine girdiğini ve aldığı zam eridiğini ifade eden Borazan, “Bütün kamu görevlilerinin gelir vergisi yüzde 15 oranında sabitlenmeli ve memura verilen zam geri alınmamalıdır. Kamu çalışanları enflasyona ezdirilmemeli ve en düşük memur maaşının yüzde 10’u oranında seyyanen zam yapılmalıdır. Memur maaşları enflasyon karşısında erimekten kurtarılmalıdır. Kamuda süresiz sözleşmeli personel uygulaması son bulmalı, kadro verilmeli ve bundan sonraki büro hizmet kolunda yapılacak olan sözleşmeli personel alımında 3+1 sistemi uygulanmalıdır.” şeklinde konuştu.
 
Covid-19 salgını nedeniyle kamu kurumlarında 10.00-16.00 mesai uygulamasının devam ettiğini ifade eden Borazan, maliye çalışanlarının ise 08.00-17.00 şeklinde mesai yaptığını belirterek şunları söyledi:
 
“Covid-19 döneminde fazla çalışma yaparak 7256 sayılı kanun çerçevesinde mükelleflerin yapılandırma başvurularını ve taksitlendirmelerini süresinde yapan kamu görevlilerine fazla mesai ücreti 5 katı oranında ödenmeli. Yardımcı hizmetler sınıfında çalışan personele görevde yükselme sınavı açılmalı ve bu kadroda çalışanlara ek gösterge verilmelidir. Şoför kadrosunda çalışan personele veri hazırlama ve kontrol işletmeni kadrosu sınavsız verilmelidir. Büyükşehirlerde görev yapan çalışanlara büyükşehir farkı ödenmelidir. Mali Hizmetler Sınıfı oluşturularak genel müdürden yardımcı hizmetliye kadar tüm personelin ek göstergeleri yeniden düzenlemeli ve 3600 ek göstergenin kamuda görev yapan bütün çalışan personeli kapsamasını istiyoruz.”
 
Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanlarının yüzde 90’ının lisans mezunu olduğunu ve işe girerken KPSS (A) gurubundan sınava tabi tutulduklarını belirten Borazan, “Dolayısıyla hem 3600 ek göstergenin verilmesini hem de merkez taşra uzmanı ayrımının kaldırılmasını iş barışının sağlanmasını yetkililerimizden talep ediyoruz. Büro Memur-Sen olarak bu duygu ve düşüncelerle Vergi Haftasını kutluyor, Hazine ve Maliye Bakanlığı çalışanları lehine olumlu adımlar atılmasını bekliyoruz.” diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 166 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA