• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
BÜ Rektörü Demir: Üniversitemizi sağlık ve enerji birimleri konusunda ilerletmek istiyoruz
17 Haziran 2021 Perşembe 09:53

BÜ Rektörü Demir: Üniversitemizi sağlık ve enerji birimleri konusunda ilerletmek istiyoruz

Batman Medya Mensupları Cemiyeti’ni ziyaret eden Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir, Batman Üniversitesini sağlık ve enerji birimleri konusunda aşama aşama ilerletmeyi hedeflediklerini söyledi.
Batman Üniversitesi Rektörü Demir, basın ziyaretleri kapsamında Batman Medya Mensupları Cemiyeti’ni (BAMMED) ziyaret etti.
 
Ziyarette Rektör Demir’i, Dernek Başkanı Mehmet Salih Özcan ve yönetim kurulu üyeleri Sadullah Aydın ve Mehmet Fatih Akgül karşıladı.
 
Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette esnasında konuşan Demir, yaptıkları çalışmalar ve amaçladıkları projeler hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
 
4 ay gibi kısa bir zaman içerisinde önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Demir, özellikle Batman Üniversitesini sağlık ve enerji birimleri alanında ön plana çıkarmayı düşündüklerini söyledi.
 
Bu anlamda en önemli çalışmalarının Batman’a Diş Hekimliği Fakültesini kazandırmak olduğunu vurgulayan Demir, Diş Hekimliği Fakültesinin Batman’a ve Batman Üniversitesine ne büyük bir katkısının olduğunun 3-4 yıl içerisinde anlaşılacağını kaydetti.
 
 
TEKNOKENT projesi hakkında da açıklamalarda bulunan Demir, gelir gelmez mevcut projeyi hızlandırarak tamamladıklarını, böylesi önemli bir projeyi Batman’a kazandırdıklarını belirtti.
 
“Önemli projeler yapmayı düşünüyoruz”
 
Pandemi şartlarına rağmen çalışmalarına başladıklarını söyleyen Demir, “Batman’a gelir gelmez şu anki şartları, pandemi ortamını bahane ederek yerimize oturmadık. Hızlı bir şekilde çalışmalarımızı başlattık. Aşama aşama önemli projeler yapmayı düşünüyoruz. Bu şartlar içerisinde ne yapabiliriz kaygısıyla hareket ettik. Bu şekilde çalışmalarımıza başladık. En önemli icraatımız Batman’a Diş Hekimliği Fakültesini kazandırmamız oldu. Şu an belki bunun öneminin farkında değiliz ama 3-4 yıl sonra Diş Hekimliği Fakültesinin Batman’a, Batman Üniversitesine ne büyük bir katkısının olduğunu anlamış olacağız.” dedi.
 
“Bir diğer hedefimiz enerji çalışmalarıdır”
 
Batman Üniversitesini sağlık birimleri üzerinden ilerletme amacında olduklarına işaret eden Demir, şöyle devam etti:
 
“Bu anlamda Diş Hekimliği Fakültesi gerçekten çok önemli bir aşamadır. Bir de bir diğer hedefimiz enerji çalışmalarıdır. Biz sağlık birimleriyle birlikte enerji çalışmaları konusunda da aşama aşama önemli bir yerlere gelmek istiyoruz. Bu çerçevede Batman Üniversitesi olarak kamu-sanayi işbirliğini çok önemsiyoruz. Batman Üniversitesi öğretim görevlileri TÜBİTAK TEYDEB projesi hazırladılar. Bu önemli aşamaydı. Ben göreve geldikten sonra bu projeyi hızlandırıp nihayete erdirdik ve bunun lansmanını da yaptık. Bu çerçevede çalışmalarımızı daha da hızlandırarak sürdürme hedefindeyiz.”
 
“Hacettepe Üniversitesi ile kurumsal işbirliği anlaşması imzalandı”
 
TEKNOKENT projesini tamamladıklarını kaydeden Demir, “Bizden önce başlayan bir çalışma daha vardı. TEKNOKENT çalışması. Bu çalışma çok değerli bir çalışmaydı. Belli bir aşamaya gelmiş, hızlandırılması gereken bir çalışma… Şubat ayından beri bu çalışmayla ilgili çok büyük bir çaba sarf ederek bayağı bir yol kat ettik. Böyle bir aşamaya geldik ki Hacettepe Üniversitesi TEKNOKENT ile Batman Üniversitesi TEKNOKENT arasında kurumsal bir işbirliği anlaşması imzalandı.” diye konuştu.
 
“Çalışmalarımız devam ediyor”
 
Konuşmasına devam eden Demir, “4 aya önemli çalışmalar sığdırdık. İnşallah çalışmalarımız sistematik olarak, hızlanarak devam edecek. Aşama aşama ilerliyoruz. Yapmak istediğimiz projelerin altyapısını sağlamlaştırmaya çalışıyoruz.” ifadelerini kullandı.
 
 
Öğrencilere yönelik faydalı çalışmalar tertiplediklerini belirten Demir, son olarak şunları söyledi:
 
“Batman Üniversitesinin, öğrencilerimizin entelektüel, kültürel, akademik altyapısını sağlamlaştırmak için çeşitli seminerler, konferanslar düzenliyoruz. Pandemi şartlarından ötürü hocalarımızı getiremiyoruz. Bunu online ortamında gerçekleştiriyoruz. Ayrıca öğrencilerimize yönelik çok önemli, faydalı ziyaretler programları tertip ediyoruz. Bu anlamdaki çalışmalarımız da devam ediyor.”
 
Ziyaretin ardından Rektör Demir, BAMMED Başkanı Özcan’a üniversite adına plaket takdim ederken Özcan da, Demir’e cemiyete üye basın organlarının çıkardıkları dergileri hediye etti.(İLKHA)
Bu haber toplam 190 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA