• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bitlis’te 57‘nci Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı
30 Mart 2021 Salı 10:07

Bitlis’te 57‘nci Kütüphane Haftası etkinlikleri başladı

Bitlis’te bu yıl 57‘ncisi kutlanan Kütüphane Haftası programında konuşan İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Çoban, insanı doğru algılamanın yolunun kitaplardan geçtiğine dikkat çekti.
İl Halk Kütüphanesi Salonu'nda gerçekleştirilen programa Bitlis Vali Yardımcısı Furkan Seyman, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Çoban, Sosyal Güvenlik Kurumu Müdürü Sadullah Korkut, İl Halk Kütüphane Müdürlüğü personeli, öğrenci ve veliler katıldı.
 
Günün anlam ve önemini belirten konuşma Bitlis Kültür ve Turizm Müdür Vekili Metin Çoban tarafından yapıldı. Çoban, kitabın ve kütüphanenin önemine değinerek, Covid-19 önlemleri çerçevesinde sınırlı imkanlarla gerçekleştirdikleri programa katılanlara teşekkür etti.
 
Çoban, "Kitaplar hayatlarımızdır. Başka insanların düşlerini öğrenmektir. Doğanın gerçekleri ile yüzleşmektir. Bencilliği yok etmeye araçtır. Kitapları seven insanları ve diğer tüm canlıları sever. Kuru bir bitkiye, yaprağa ve teneke parçasına başka türlü bakar insan. Dünyayı yorumlar ve değiştirme çabası içerisine girer insan. İnsanı doğru algılamanın yolu kitaplardan geçer. Bilimin ve sanatın temeli kitaba dayanır. İşte insanlık için bunca değerli olan kitaplar kütüphanelerimizde bulunuyor. Araştırmacıların, öğrencilerin tüm insanların hizmetine sunulur. Kütüphaneler insanın değişen yaşam ve tüketim alışkanlıkları içerisinde bir gereksinim olarak okul öncesi, okul dönemi ve okul sonrası tüm vatandaşların bilgi, eğitim, eğlence, sosyal ve kültürel kalkınmasına hizmet eder. Kütüphaneler hiçbir zaman önemini kaybetmeden yaş, ırk, milliyet, din, dil, eğitim, kültür, sosyo ekonomik ve politik görüş gözetmeyen araştırma ve eğitim kurumlarıdır." dedi.
 
Bitlis kütüphanelerinde 156 bin 445 kitap bulunmaktadır
 
İlde bulunan kütüphanelerin çalışmaları hakkında da bilgi veren Çoban, şunları söyledi:
 
E-Kütüphane ve Elektronik kitaplar artık günümüz kütüphane uygulamaları arasında yerini almaktadır. Kimilerinin tercihi haline gelen bu dijital uygulamalar, kitap sayfalarının parmaklarımıza dokunan hışırtısının o güzel kokusunun yerini tutabilir mi? Bu tamamen kullanıcı tercihidir. Sevindirici olan bir olgu vardır ki gelişmiş ülkelerde kitaba, kütüphaneye olan ilgi azalmamış hatta artmıştır. Kitapseverlerin ve ülkelerin oluşturduğu birçok kütüphane, kitap okuma ve sevdirme kuruluşları yaygın olarak hizmetlerini devam ettirmektedir. İl olarak Kütüphane hizmetlerinde ülke ortalamalarının çok üzerinde olduğumuzu ifade edebilirim. Zira, ilimiz genelinde toplam 8 kütüphanemiz bulunmaktadır. 6 ilçemizin tamamındaki ilçe kütüphaneleri, il merkezindeki köklü geçmişe sahip içinde bulunduğumuz İl Halk Kütüphanesi ve Türkiye’de ikinci olarak ilimizin sahip olduğu özgün bir yapı içindeki Bebek ve Çocuk Kütüphanesi’nde toplam 156 bin 445 kitap bulunmaktadır. 2020 yılı için; salgın koşullarında okuyucu sayısı 178 bin 073, kayıtlı üye sayısı 35 bin 536, ödünç verilen materyal sayısı 82 bin 433 şeklindeki veriler kapasitemizin göstergesidir.
 
Konuşmanın ardından kütüphaneden faydalanan öğrencilere ödüller verilirken, Ziya Eren Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından mini bir konser verildi. Program kütüphane salonlarının gezilmesinin ardından sona erdi. (İLKHA)
Bu haber toplam 330 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA