• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bir caminin daha borcundan dolayı elektriği kesildi
17 Kasım 2022 Perşembe 08:49

Bir caminin daha borcundan dolayı elektriği kesildi

Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan Salos Camisinin elektrikleri borcu nedeniyle DEDAŞ tarafından kesildi. Caminin elektriğinin kesilmesine cami cemaati tepki gösterdi.
Diyarbakır’ın merkez Sur ilçesinde bulunan Salos Camisinin elektrikleri borcu nedeniyle DEDAŞ tarafından kesildi. Caminin elektriğinin kesilmesine cami cemaati tepki gösterdi.
 
Merkez Sur ilçesi Gazi Caddesi’nde 1555 yılında inşa edilen tarihi Salos Camisinin, yaklaşık 7 bin 500 TL ısıtma ve soğutma borcu olması nedeniyle DEDAŞ tarafından elektrikleri kesildi.
 
Caminin elektriğinin biriken borçları nedeniyle kesildiği ileri sürülürken cami cemaati duruma tepki gösterdi.
 
Bir aydır elektriklerin kesik olduğunu söyleyen cami cemaatinden İhsan Aykuş, “60 yıldır bu caddede esnafım. Bu caminin elektriklerinin kesilmesini ilk defa görüyorum. Bir aydır elektriklerimiz kesilmiş. Aydınlatma için diyanet ödemesini yapıyor ama priz, ısıtma ve soğutma için ödeme yapılmayıp cemaatten alınıyor. Bunun düzeltilmesi lazım. Önümüz kıştır, soğuk olacak. Şu an elektriklerimiz de kesiktir. Yaklaşık 7 bin 500 TL elektrik borcu var.” şeklinde konuştu.  
 
Bugüne kadar camilerin elektriksiz kaldığına ilk defa karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Kutbettin Uştak, “40 senedir Mardin Kapıda esnafım ve aynı zamanda bu camide namaz kılıyorum. İlk defa bu elektrik kesintisiyle karşı karşıya kalıyorum. Soğuklar başladı, biz namaz kılıncaya kadar buz gibi oluyor. Cumhurbaşkanımız camilere çok hassastır, inanıyorum ki sesimizi duyduktan sonra gereği ne ise müdahale eder. Bu caddenin esnafları çok mağdur durumdalar, bunun bir an önce düzeltilmesi lazım. Bir insan kalbi nasıl ki vücudu çalıştırmak zorundadır ısıtma ve soğutmada caminin kalbidir. Kalp çalışmazsa hiçbir fayda vermemektedir. Diyanetin bütçesi bildiğimiz kadarıyla yüksektir. Diyanet el atıp bunu karşılaması lazım, buranın cemaatini mağdur etmemesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.    
 
Cami cemaatinden Mehmet Ali Ekin ise şu şekilde konuştu:
 
“Caminin sadece aydınlatma giderleri veriliyor ama prizlerin parası verilmiyor. Şu an camide soğuktan dolayı namaz kılamıyoruz. Yaklaşık 10 bin TL caminin borcu var, cemaatte bu borcu veremiyor. Mümkün ise devlet tarafından karşılanırsa memnun oluruz. Eğer diğer kurumlarınki veriliyorsa camilerinkinide versinler. Bazı camilerin cemaati çoktur. O camilerde belki yardım toplanılabiliyor ama küçük camilerde toplanılamıyor. Birkaç gündür havalar sıcaktır ama 3 gün sonra soğuktan içeriye giremeyeceğiz. Çünkü bir ısıtmamız vardı onu da kapattılar.” (İLKHA)
Bu haber toplam 210 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA