• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanın Sason ilçe merkezindeki 3 adres ile köydeki karantina kaldırıldı
07 Nisan 2020 Salı 07:27

Batman'ın Sason ilçe merkezindeki 3 adres ile köydeki karantina kaldırıldı

Sason İlçe Kaymakamlığı, Altıdere köyü ve ilçe merkezindeki 3 ayrı adreste Coronavirus (Covid-19) salgını nedeniyle uygulanan karantinanın kaldırıldığını duyurdu.
Batman'ın Sason İlçe Kaymakamlığından yapılan açıklamada, "İlçemiz Altıdere köyünde ve ilçe merkezinde 3 ayrı adreste Koronavirüs (Covid-19) salgının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27. ve 72. Maddeleri kapsamında ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina uygulamasına karar verildiği ve karantina sürecinin hali hazırda devam ettiği kamuoyuna daha önce duyurulmuştu. 5 Nisan tarihi saat 11.00 itibariyle Altıdere köyü ve ilçe merkezinde 3 ayrı adresteki karantina uygulamasına son verildiği kamuoyuna saygıyla duyurulur." denildi.
 
Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi: "Tüm vatandaşlarımızın kendi ikametlerinde kalmaları, çok zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları, ilçemize ve köylerimize dışarıdan gelen herkesin ikamet ettiği yerdeki kişilerle beraber 14 gün boyunca evlerinden çıkmamaları ve misafir kabul etmemeleri, hem kendi hem de toplum sağlığı açısından hayati derecede önemlidir. Bu konuya riayet edilip edilmediği muhtarlarımız ve kolluk birimlerimiz tarafından denetlenecektir. Riayet etmeyen kişilerin zorunlu karantina altına alınacağı kamuoyuna saygıyla duyurulur."(İLKHA)
Bu haber toplam 883 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA