• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda taksici esnafı: İşlerimiz yüzde 90 oranında düştü
08 Nisan 2020 Çarşamba 16:12

Batman'da taksici esnafı: İşlerimiz yüzde 90 oranında düştü

Coronavirus tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla şehir içi ve şehirlerarası taşımacılıkta kısıtlama yapıldı.
Coronavirus tedbirleri kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla şehir içi ve şehirlerarası taşımacılıkta kısıtlama yapıldı.
 
Şehirlerarası taşımacılıkta seyahatler izne tabi olurken, şehir içi taşımacılıkta ise otobüs, minibüs ve taksilerde yeni uygulamalar başlatıldı.
 
Ticari taksilerde plakalarının son hanesi tek rakam ve çift rakam olanların birer gün ara ile trafiğe çıkabileceklerine ilişkin alınan kararın ardından uygulama hayata geçirildi.
 
Alınan karar ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Batmanlı taksiciler, dünyayı ve Türkiye'yi etkisi altına alan Coronavirus (Covid-19) salgını sebebiyle işlerinin yüzde 90 oranında düştüğünü belirttiler.
 
Taksiciler, tek-çift plaka uygulamasının ise pek etkisinin olmadığını ifade ettiler.
 
Taksi durağı işletmecisi Hüsnü Durmaz, “Virüsten dolayı işler durgun vaziyette. Sayın Valimize buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Bu taksi camiasına bir el atsın. Bu şoförler evlerine ekmek parası götüremiyor. Günlük 40-50 lira evlerimize götürebiliyoruz. İşlerimiz bu kadar kötü.” dedi.
 
"20 gündür işlerimiz neredeyse durma noktasında"
 
Batman Havaalanı ile şehirlerarası otobüs terminalinin de kapanmasından dolayı işlerinin durma noktasına geldiğini belirten taksici Hüsnü Durmaz, "Coronavirus çıktığından beri işlerimiz düştü fakat son 20 gündür işlerimiz neredeyse durma noktasına geldi. Durakta beş şoför çalışıyor, maaş ve sigortalarının masrafı dahi çıkmıyor. Şehirlerarası seyahatlerin de izne bağlanmasıyla şehir dışı seferlerimiz tamamen durdu. İçişleri Bakanlığının ticari taksilere uyguladığı yasa gereği ön koltuğun boş ve arka koltuklarında iki yolcu alma uygulamasına uyuyoruz." diye konuştu.
 
Konuşmasına devam eden Durmaz, şunları söyledi: "Günlük sefer sayımız 15 civarıyken şu anda 2 veya 3 sefere çıkabiliyoruz. Bazı araçlarımız hiç sefer bile yapamadan eve gidiyorlar. Sayın Valimizden Coronavirus süresinde diğer büyük şehirlerde taksi başına yapılan maddi destek uygulamasını Batman'da da yapmasını talep ediyoruz."
 
"Yevmiyemizi bile zor çıkarıyoruz"
 
Virüsün işlerini etkilediği bir diğer taksi şoförü Nurettin Baytur, "Coronavirus'ten dolayı işlerimiz çök kötü, taksi seferlerimiz yok denecek kadar azaldı. Ön koltuğa yolcu bindiremiyoruz. İki kişiden fazla yolcu alamıyoruz. Yevmiyemizi bile zor çıkarıyoruz. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok. Yetkililerden bu durumumuza yardımcı olmalarını bekliyoruz. Araç içindeki sosyal mesafe kuralına uyarak arka koltuğa iki yolcu pencere tarafına olacak şekilde uyguluyoruz." dedi.(İLKHA)
Bu haber toplam 618 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA