• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman’da muhtarlardan yüksek elektrik faturalarına tepki
04 Eylül 2021 Cumartesi 10:46

Batman’da muhtarlardan yüksek elektrik faturalarına tepki

Batman’da bir araya gelen mahalle muhtarları, düzenledikleri basın açıklamasıyla yüksek elektrik faturalarına tepki gösterdi. Elektrik faturalarındaki zamların halkın belini büktüğünü belirten muhtarlar, zamların geri çekilmesi talebinde bulundu.
Atatürk Parkı önünde toplanan mahalle muhtarları, son zamlarla birlikte fahiş oranda artış yaşanan elektrik faturalarını protesto etti.
 
Muhtarlar adına basın açıklamasını okuyan Tüm Muhtarlar Derneği Batman Şube Başkanı Masum Padir, yüksek elektrik faturalarının, yeni ayda gelen zam yüküyle birlikte kimine yüzde 150 kimine de yüzde 200’ü aşan miktarlarda geldiğini söyledi.
 
Yüksek faturaları asla kabul etmediklerini vurgulayan Padir, faturaların bu şekilde gelmesi halinde haklarını Ankara’da arayacaklarını kaydetti.
 
“Şirket yetkilileri hizmetten çok işi ticarete dökmüş”
 
İnsanoğlunun en temel gereksinimi olan elektrik enerjisinin, hayatın vücut bulduğu hemen her alanda kullanıldığına işaret eden Padir, şunları söyledi:
 
“Teknoloji çağımızda sonuca giden her buluş, elektrik enerjisi sayesinde hayat bulmuştur. Evlerimizde, işyerlerimizde, okullarımızda vb. her mekanda enerjiye ihtiyaç duyulmaktadır. Elektrikler kesildiğinde hayat bütünüyle durma noktasına gelmektedir. Bu durumun fırsat bilen elektrik kurumu şirket yetkilileri, hizmetten çok işi ticarete dökmüş ve yapmış oldukları zamlarla adeta halkın cebine göz dikmişlerdir.”
 
“Bu durum halkımızın ciddi manada tepkisine neden olmuştur”
 
Giderek artan hayat pahalılığının yanı sıra elektrik faturalarındaki zamların halkın belini büktüğünü belirten Padir, “Öyle ki; zaten yüksek miktarlardaki elektrik faturaları, yeni ayda gelen zam yüküyle birlikte kimine yüzde 150 kimine de yüzde 200’ü aşan miktarlarda gelmiştir. Bu durum halkımızın ciddi manada tepkisine neden olmuştur. Bazı elektrik faturaları, sanki konut kirası ya da satın alınan bir evin aylık ödemesi miktarlarında bizlerden tahsil edilmektedir. Zaten işlerin iyi gitmediği bu pandemi sürecinde esnaf perişan, orta gelirli sıkıntılı, yoksulun hali içler acısı ve memurun durumu ortada iken, gelen bu aşırı zamların halkımıza bu denli yansıtılması, birilerinin keyfiyeti, inisiyatifi ve cebinin doldurulmasına müsaade edilmeyecek boyuttadır.” diye konuştu.
 
“Umarım yetkililer üç maymunu oynamaz”
 
Yetkililerin yaşanan soruna ivedi şekilde çözüm bulması gerektiğini söyleyen Padir, konuşmasını şöyle tamamladı:
 
“Halkımız ve muhtarlar olarak bizler gelen bu yüksek faturaları asla kabul etmiyor ve kendilerini kınıyoruz. Şayet bu korkunç zamlar geri çekilmediği ve faturaların bu şekilde gelmeye devamı halinde, gerekirse biz muhtarlar olarak hakkımızı Ankara merkezli aramak zorunda kalacağız. Umarız ve dileriz ki şirket yetkilileri bizlerin bu haklı isyanına kulak verip ‘üç maymunu’ oynamaz ve bizlerin bu taleplerine olumlu yanıt vereceklerdir.”(İLKHA)
Bu haber toplam 321 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA