• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda Hak, Adalet ve Kardeşlik konferansı.
27 Ekim 2019 Pazar 10:58

Batman'da 'Hak, Adalet ve Kardeşlik' konferansı.

Batman'da "Hak, Adalet ve Kardeşlik" temasıyla düzenlenen konferansta, Hazreti Muhammed'in Veda Hutbesi vesilesiyle dünyaya ilan etmiş olduğu temel ilkelerin dünyada hak ve adaletin en temel referans noktası olarak kabul edilmesi teklif edildi.
Milli Görüşçü Kuruluşlar tarafından Batman İl Kültür Müdürlüğü konferans salonunda "Hak, Adalet ve Kardeşlik" temasıyla bir konferans düzenlendi. 
 
Konferansa; Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, AGD ve MGV Genel Başkanı Salih Turan, Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, HÜDA PAR Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Durmaz, Mustazaflar Cemiyeti Şube Başkanı Feyzi Aydın, Din Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım ile vatandaşlar katıldı.
 
Konferansta Kur'an-ı Kerim okunup sinevizyon gösterimi yapıldı.
 
Programda bir konuşma yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İlyas Tongüç, "Hak, Adalet ve Kardeşlik" konferanslarının 13'üncüsünü Batman'da gerçekleştirdiklerini belirtti.
 
Tongüç, "Türkiye'nin dört bir tarafında başlatmış olduğumuz inşallah bütün şehirlerimizde yayılacaktır. Dünyevileşmenin alabildiğine arttığı bir noktada, insanımızın hızlı bir şekilde dünyayı ahiretin önüne doğru getirdiği noktada elbette böylesi bir etkinliği yapmak üzerimize düşen bir vazifeydi." dedi.
 
"Veda Hutbesi referans olarak kabul edilmeli"
 
Hakkı üstün tutan ve kuvveti üstün tutan sistemler arasında mücadelenin bugüne kadar geldiğini vurgulayan Tongüç, "Peygamberlerin temsil etmiş olduğu hakkı üstün tutan sistemler var olduğu dönemlerde her türlü adaletin, saadetin, huzurun yaşandığını dünya yaşayarak görmüştür. Bugün dünyamızda hukuku üstün tutanların değil gücü üstün tutanların etkin olduğunu görüyoruz. Her bir coğrafyada ciddi sıkıntıların olduğunu, her yerden ciddi savaş kokularının geldiğini, bunun da Batılı ülkelerin eliyle yapıldığını görüyor ve üzülüyoruz. Peygamber Efendimizin Veda Hutbesi vesilesiyle dünyaya ilan etmiş olduğu temel ilkelerin dünyada hak ve adaletin en temel referans noktası olarak kabul edilmesini teklif ediyoruz. Bu temel esaslarımız eğer dünyada hâkim olursa Allah'ın izniyle yeryüzünde bugün adaletin hâkim olduğunu göreceğiz." diye konuştu.
 
"Hak nizamını kurmakla mükellefiz"
 
Hak ve adaletin önemine değinen Din Bir-Der Genel Başkanı Muhittin Hamdi Yıldırım ise şunları söyledi: "Hak değişmeyen gerçekler demektir. İşte biz o gerçeklerin yeniden yeşermesi için bu salonda toplandık. Adalet de, her hak sahibine hakkını vermektir. Bu bizim inancımızın bize emrettiği temel bir esastır. Peygamber Efendimizden bu yana bin 441 yıl geçti, o günden bugüne de 3 büyük kriz geçirdik. Moğolların Bağdat'ı istilası, Haçlıların Kudüs'ü istilası ve Osmanlı'nın çöküşü ve parçalanması… Bu krizlerden çıkabilmemiz ancak Erbakan hocamızın bize gösterdiği ana caddeyle mümkündür. O da manevi, maddi kalkınmayı sağlamak ve İslam birliğini gerçekleştirmektir. Dolayısıyla bizler müminler olarak hak nizamını kurmakla mükellefiz. Onun için bütün gücümüzle çalışmakla mükellefiz."
 
"Allah Resulü bize yol gösteriyor"
 
Toplumda bir kutuplaşmanın meydana geldiğine işaret eden Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk, "Toplumda yaşayan insanlar olarak hepimiz görüyoruz ki, yavaş yavaş inanç değerlerimizden toplum uzaklaşıyor, tam tersi bizim hiç uygun görmediğimiz, tasvip etmediğimiz bir yöne yöneliyor. Bir araştırmaya göre, Türkiye'de yaşayan insanların yüzde 86'sı 'Allah vardır, birdir ve bizi de, kâinatı da yaratmıştır' diyor. İşte bu toplumun bir yarısı diğer yarısına adeta hasım gibi davranmıyor mu? Toplumun yarısı bir tarafta, diğer yarısı da bir tarafta; iki tarafta birbirlerinin dediklerine batıl diyor ve öyle ağır bir şekilde birbirlerini itham ediyorlar ki adeta bir düşmanlık meydana geldi. Allah Resulü bize yol gösteriyor ve diyor ki, 'Kardeşinizde bir hata veya kusur görürseniz o hata ve kusuru ondan gidermeye çalışınız' diyor. Ona düşman olunuz demiyor. Kim bir mümin kardeşinin bir hatasını görürse tatlı dille, güler yüzle o kardeşini kırmadan, incitmeden o hatadan vazgeçirmeye çalışmalıdır. Çünkü bu Peygamberimizin emridir." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 204 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Nusaybin'de Ömer Özel İlkokulu ve Neriman Özel KETEM Merkezi açıldı
  • Uluslararası Sempozyum 3 Dilde Oturumlarla Devam Ediyor
  • “Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur”
  • Mardin'de İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı yapıldı
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA