• Mardin24 °C
  • Diyarbakır23 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak19 °C
  • İstanbul25 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batmanda başıboş köpeğin saldırısına uğrayan öğretmen ve öğrenci yaralandı
10 Mart 2023 Cuma 08:07

Batman'da başıboş köpeğin saldırısına uğrayan öğretmen ve öğrenci yaralandı

Batman'da okul bahçesinde başıboş bir sokak köpeğinin saldırısına uğrayan öğretmen ve öğrenci yaralandı.
Batman'da okul bahçesinde başıboş bir sokak köpeğinin saldırısına uğrayan öğretmen ve öğrenci yaralandı.
 
Olay, Batman Sosyal Bilimler Lisesi'nde öğle saatlerinde meydana geldi. Teneffüs dolayısıyla okul bahçesine çıkan öğrencilerden 16 yaşındaki Kerem A., bir anda yanına yaklaşan başıboş bir sokak köpeğinin saldırısına uğradı. Köpeğin bacağından ısırdığı öğrencinin yardımına koşan nöbetçi öğretmen Mehmet Nuri Çelik, müdahalede bulundu. Öğretmeni de kolundan ısırması sonucu yaralayan köpek, daha sonra bölgeden uzaklaştı.
 
Ambulansla Batman Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan öğretmen ve öğrenci, yapılan tedavinin ardından taburcu edildi.
 
Yaşadıkları olayı İLKHA muhabirine anlatan öğretmen Mehmet Nuri Çelik, yetkililerden başıboş sokak köpek sorununa acilen bir çözüm üretmelerini istedi.
 
"4-5 kişi zorla beni köpeğin ağzından alabildi"
 
Başıboş köpek tehdidinin devam ettiğini belirten Çelik, "Bugün okulda teneffüs esnafında başıboş bir sokak köpeğinin bir öğrencimize saldırdığını duyunca bahçe nöbetçisi olduğum için, diğer öğrencilere de zarar vermesin diye köpeği bahçenin dışına çıkarmaya çalışırken köpek bana da saldırdı. Okuldan ciddi bir şekilde yaraladı. 4-5 kişi ancak beni köpeğin ağzından alabildi. Köpek defalarca başka öğretmen ve öğrenciye de saldırmaya çalışırken özellikle yaraladığı çocuğu ayağından iki sefer ısırdı. Çocuğu ciddi şekilde yaraladı." dedi.
 
"Sokak köpekleri bizim için ciddi bir tedirginliktir"
 
"Köpeğin saldırısı ölümle de sonuçlanabilirdi" diyen Çelik, "Ambulansla hastaneye götürüldük. Tedavimiz yapıldı. Uzun yıllardır okulumuzun çevresinde ve bahçesinde sokak köpekleri bizim için ciddi bir tedirginliktir. Bahçeye çıkmaktan öğrencilerimiz ve bizler çok tedirgin oluyoruz. Bu konuda sıkıntı yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.
 
"Bir öğrencinin ölümüne de sebep olabilirdi"
 
Başıboş sokak köpeklerine yönelik önlem alınması gerektiğine işaret eden Çelik, son olarak şunları söyledi:
 
"Başka insanların hayatına kastedecek şekilde davranmalarını engellemek için belediyenin gerekli önlemleri alması gerekir. Bu sorunla daima yüz yüze kalıyoruz. Camiye gitmekten, dışarıya çıkmaktan tedirgin oluyoruz. Son zamanlarda köpeklerin sayısında gözle görülür ciddi bir artış var. Bu da bizi tedirgin ediyor. Bugün başımıza gelen bu olayda da ne kadar haklı olduğumuz belli oluyor. Allah muhafaza bir öğrencinin ölümüne de sebep olabilirdi. Çok ciddi şekilde tehlike atlattık, inşallah bir daha olmaz."(İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Tayakısı: Tarım sektörünün ayakta kalabilmesi için çiftçi yüzde yüz desteklenmeli
  • Mide üşütmesine ne iyi gelir?
  • Diz kireçlenmesine karşı öneriler
  • Yağış nedeniyle süt ve peynirde bolluk oluştu
  • Afrika'dan gelen çöl tozu 2 gün etkili olacak
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA