• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman’da 35 çiftçiye yüzde 75 hibe ile süt sağma makinası ve sertifikaları verildi
12 Ağustos 2021 Perşembe 09:41

Batman’da 35 çiftçiye yüzde 75 hibe ile süt sağma makinası ve sertifikaları verildi

Batman İl Özel İdaresi tarafından yüzde 75 hibe desteğiyle finanse edilen süt sağım makinesi ve eğitim sertifikası düzenlenen törenle çiftçilere teslim edildi.
 
Batman Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne bağlı Çiftçi Eğitim Merkezi'nde yapılan törene, Vali yardımcısı Şenol Öztürk, Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün ve çiftçiler katıldı.
 
 
Süt Hijyeni Projelerini Destekleme Programı kapsamında çiftçilere eğitim verildi. Sınavda başarılı olan 35 çiftçiye süt sağma makinesi ve sertifikaları verildi.
 
Programda Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Gün açıklamada bulunurken, sertifika ve süt sağma makinası alan çitçilerde duygularını paylaştılar.
 
Batma İl Özel İdaresince finanse edilen süt sağım makinası ve Tarım İl Müdürlüğünde verilen eğitim sonucunda sağlık sertifikası töreni düzenlediklerini belirten Gün, şunları söyledi:
 
Özellikle fizyolojik bakımdan yüksek verimli hayvanların süt alınması önem teşkil etmektedir. Süt sağım makinalarını dağıtmadan önce il müdürlüğümüz tarafından özellikle bayan çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimize eğitimler verdik. Süt sağım makinalarının kullanım teknikleri ile ilgili gerekli bilgiler verildi. Bugün itibari ile 35 çiftçimize hem süt sağım makinası hem sertifikaları verildi. 2018 yılından beri uygulanan bu proje ile şu ana kadar 205 çiftçimize süt sağım makinası teslim ettik.
"Artık süt sağmal bizim için daha kolay olacak"
 
Süt sağım makinası alan Melike Ekinci, "17 tane ineğim var. Yıllardır el ile sağıyordum. Sağdıktan sonra ellerin uyuşuyordu. Artık süt sağma bizim için daha kolay olacak. Bize süt sağma makinası verdikleri için Allah razı olsun." dedi.
 
"Elle süt sağar iken ellerimiz uyuşuyordu"
 
Bir diğer süt makinası alan Güle Dal, "Tarım İl Müdürlüğü bize yüzde 75 hibeli süt sağma makinası verdiler. Artık ineklerimizi bu yeni makine ile sağacağımız için sütlerimiz daha temiz olacaktır. Elle süt sağar iken ellerimiz uyuşuyordu inşallah bize teslim edilen makinalarla daha rahat olacağız. Allah bize bu makinaları veren yetkililerden razı olsun" şeklinde konuştu.
 
"Bayanlarımız artık eskisi gibi yorulmayacak"
 
Çiftçi Muhyeddin Songur ise şunları söyledi: "30 tane büyük baş hayvanımız var. Tarım İl Müdürlüğüne başvurumuzu yaptık, kabul ettiler. Kısmet oldu bize bir süt sağma makinası verdiler. Devlet bize bu süt sağma makinasını vererek bayanlara çok iyilikleri dokundu. Bayanlarımız artık eskisi gibi yorulmayacak." (İLKHA)
 
Bu haber toplam 409 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA