• Mardin28 °C
  • Diyarbakır25 °C
  • Batman24 °C
  • Şırnak25 °C
  • İstanbul23 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Batman Üniversitesi günlük bir ton sıvı sabun üretimine başladı
05 Nisan 2020 Pazar 16:18

Batman Üniversitesi günlük bir ton sıvı sabun üretimine başladı

Batman Üniversitesi’nde Batman Valiliği’nin desteği ile kurulan sıvı sabun ve dezenfektan üretim ünitesi faaliyete geçirildi.
Tüm dünyada giderek yaygınlaşan Coronavirus'ten (Covid-19) korunmanın en kolay yolu olarak uzmanlar tarafından sıkça dile getirilen sabun ve su ile el yıkama tavsiyesi ile birlikte faaliyete alınan ünitede günlük bir ton sıvı sabun üretilmeye başlandı.
 
Bir hafta önce faaliyete alınan ünitede şu ana kadar yaklaşık 5 ton sıvı sabun üretildi.
 
Günlük sıvı sabun üretim kapasitesi bir ton olan ünitede ihtiyaç halinde ham madde tedarik edilmesi halinde dezenfektan üretimi de gerçekleştirilecek.
 
Sıvı sabun ve dezenfektan üretim ünitesi sorumlusu Batman Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu Doktor Öğretim Üyesi Reşit Çakmak, yaptığı açıklamada, ihtiyaç durumunda günlük sıvı sabun üretimini 2 tona çıkarabileceklerini söyledi.
 
Coronavirus'e karşı ilk etapta üniversitenin tüm birimlerinde ihtiyaç duyulan sıvı sabun ihtiyacının karşılandığını vurgulayan Çakmak, ihtiyaç halinde ham maddenin tedarik edilmesi durumunda dezenfektan üretimine de başlayabileceklerini kaydetti.
 
Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu bünyesinde ünitenin kurulduğunu dile getiren Çakmak, şunları söyledi:
 
“Özellikle dünyayı etkisi altına alan yeni tip Covid-19 karşı üniversitemizin ihtiyaç duyduğu sabunun üretilmesine yönelik olarak çalışmalarımıza başlamış bulunmaktayız. İlk hedefimiz üniversitemizin sıvı sabun ihtiyacını karşılamakla beraber kamu kurumlarının ihtiyacı talebine karşı da sabun üretecek durumdayız. Burada günlük bir ton sabun üretme kapasitesine sahibiz.”
 
"Günlük 2 ton dezenfektan üretilebilir"
 
Ünitede ihtiyaç halinde günlük 2 ton dezenfektan da üretme kapasitesine sahip olduğunu vurgulayan Çakmak, “İhtiyaç olması halinde günde en az iki ton dezenfektan üretme kapasitesine de sahibiz. Atölyeyi kurmamızın amacı özellikle yeni tip Covid-19 ile el yıkamanın öneminin ortaya çıkmasıdır. Bu amaçla valiliğimiz ve rektörlüğümüz tarafından sağlanan destekle atölyemiz kurulmuştur. Şu anda 5 ton sıvı üretmiş durumdayız. Ürettiğimiz sabunlar şu anda üniversitenin bütün birimlerinde kullanılmaya başlamıştır.” dedi.(İLKHA)
Bu haber toplam 1303 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Polis uygulama noktasında kaza: 3 Yaralı
  • MİDYAT'TA ÇOCUKLAR BAYRAMLARINI COŞKUYLA KUTLADI
  • 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu
  • Mardin 1969 Spor deplasmanda 1 puana razı oldu
  • Irak’ta aracın çarptığı Mardinli genç ağır yaralandı
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA