• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Şahinden Midyat Festivali’ne davet
04 Eylül 2019 Çarşamba 13:59

Başkan Şahin'den Midyat Festivali’ne davet

MARDİN - Mardin'in Midyat Belediye Başkanı Veysi Şahin, "2. Uluslararası Midyat Kültür ve Sanat Festivali’nin 06-08 Eylül tarihlerinde yapılacağını söyledi.

Midyat'ta düzenlenecek ve bu yıl ikincisi düzenlenecek olan çok kapsamlı festivalin kortej yürüyüşü ile başlayacağını kaydeden Şahin, " ilçenin kültür, sanat, yaşam, yemek, el sanatları ile tarihi mekânlarının, gümüş ve taş işçiliğinin tanıtılması amacıyla düzenlenecek." dedi.

Festival dolayısıyla yurt içi ve yurt dışından gelenlerin olacağını, kaydeden başkan Şahin, "Festivalin açılışı davul zurna ve kemençe eşliğinde Gümüşçüler Çarşısı’ndan festival alanına yapılacak yürüyüş ile başlayacak. İlçenin Müslüman'ı, Ezidi'si, Süryani'si ile adeta bir olmuş bir memleket. Türkçe, Kürtçe, Arapça ve Süryanice, şarkı ve türküler seslendirilecek. Festivalde, gümüş ve taş zanaatkârların hünerlerini sergileyecekleri stantlar yer alacak. Midyatlı gümüş telkâri, taş atölyelerinin yaptığı çalışmalar sergilenecek. Yöresel yemek kültürü ve damak tadı davetlilere sunulacak. Midyat'ın tanıtımı açısından festival kapsamındaki bu festivali çok önemsiyoruz. Yurt dışından ve Türkiye’nin dört bir tarafından misafirlerimiz gelecek. Herkesi festivalimize davet ediyoruz” dedi.

Bu haber toplam 236 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA