• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başkan Ekinci Şeyhanlı Aşireti temsilcileriyle bir araya geldi
09 Ocak 2018 Salı 09:24

Başkan Ekinci Şeyhanlı Aşireti temsilcileriyle bir araya geldi

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şeyhanlılar Federasyonu üyeleriyle bir araya gelip belediyenin çalışmalarını anlattı.

*Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şeyhanlılar Federasyonu üyeleriyle bir araya gelip belediyenin çalışmalarını anlattı.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şeyhanlılar Federasyonu üyeleriyle bir araya geldi. Eyüp Peygamber Caddesinde bulunan Şeyhanlılar Federasyonu binasında yapılan toplantıya, Belediye Başkanı Ekinci'nin yanı sıra Belediye Meclis Üyesi Sinan Yavuz, Eyyübiye Muhtarlar Dernek Başkanı Mehmet Kestop, Şanlıurfa Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Osman Karakeçili, Federasyon Başkanı İsmail Şeyhanlı, federasyonun yönetim kurulu üyeleri ile vatandaşlar katıldı. İlçede sürdürülen çalışmaları ve yapılacak projeleri anlatan Başkan Ekinci, vatandaşlardan gelen taleplerin çözümü için ilgililere talimat verdi. Toplantıda konuşan Başkan Ekinci, vatandaşlarla bir araya gelmeyi sürdüreceklerini belirterek, "Çok şükür, göreve geldiğimiz ilk günden bu yana elimizden geldiğince bir şeyler yaptığımızın farkındayız. Ortaya fiziki yapılar koyuyoruz ama yeterli değil. Bizim ilçe sınırları içinde çok ciddi sorunlarımızın da olduğunun farkındayız ama önemli olan bir başlangıç yapabilmektir. Bunu yaparken vatandaşlarımızın desteğini alabilmek de çok önemlidir. Bu vesileyle bazı çalışmaları sizinle paylaşmak istiyorum. Kentsel dönüşüm, tapu, ulaşım, yüksek gerilim gibi konularda atılan adımlar var. Yüksek gerilim hattıyla ilgili bulvar açılması için bakanlığa proje sunuldu. Kısa süre içinde çözüme kavuşmasını bekliyoruz. Bir diğer husus kentsel dönüşüm. Yenice bölgesinde TOKİ ile yapılan protokol çerçevesinde 3 bin konutluk bir alan geliştirildi. Şubat ayı içerisinde ihale işlemi gerçekleşecek. 404 konuttan başlayıp burada güzel bir dönüşüm sağlanmış olacak. Yine turizm yolu projesi de onaylandı. Eyüp Peygamber Caddesine alternatif yol açma işlemi Kalkınma Bakanlığı koordinesinde Büyükşehir Belediyesi ile birlikte yürütülecek çalışma sonrası o bölgenin ulaşım sorunu da inşallah minimize edilecek. Bunlar maliyetli işler. Bunlara hemen karar verip başlamak çok zor. Süreçler çok uzun oluyor" dedi.

Federasyon Başkanı İsmail Şeyhanlı ise Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür etti.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 336 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
  • Bina ikmal inşaatı yaptırılacak
  • Midyat MYO’da öğrencilere iftar verildi
  • Vali Tuncay Akkoyun, yetim çocuklar ve aileleriyle iftar yaptı
  • Bağlar ve Seyitler’de Sondaj Kuyusu Kazı Çalışmaları Tamamlandı
  • Adana'da 250 sikke ele geçirildi
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA