• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Başbakan Yardımcısı Işık Siirt’te
05 Ocak 2018 Cuma 09:07

Başbakan Yardımcısı Işık Siirt’te

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İran'da halkın ekonomik şartlarını düzeltmek için yaptığı gösterileri, meşru zeminde kaldığı sürece, kesinlikle...

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, İran'da halkın ekonomik şartlarını düzeltmek için yaptığı gösterileri, meşru zeminde kaldığı sürece, kesinlikle farklı bir değerlendirmeye tabi tutmamak gerektiğini belirterek, "Ama işin içerisine İsrail gibi bir takım farklı mihraklar girince olay kendi mecrasından çıkar. Dış müdahaleyle bir ülkenin içerisinin karıştırılması kesinlikle müsaade edilmemeli" dedi.

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak amacıyla Siirt'e geldi. Batman'dan karayoluyla kente gelen Işık, valiliği ziyaret etti. Burada şeref defterini imzalayan Işık, daha sonra geçtiği valilik makamında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. İlk olarak terörle mücadele konusuna değinen ve terörle mücadelede başarı elde edildiğine dikkat çeken Başbakan Yardımcısı Işık, "Hükümetimiz, devletimiz çok yoğun bir terörle mücadele yürütüyor. Allah'a hamdolsun terörle mücadelenin en başarılı dönemini yaşıyoruz. Terör örgütü çok ağır kayıplar üst üste veriyor. Terörle mücadelenin güvenlik boyutu olan askerimiz güvenlik görevlilerimiz güvenlik korucularımız büyük bir başarıyla gayretlerini gösteriyorlar. Ancak terörle mücadelenin sadece güvenlik boyutu yok. Terörle mücadele diğer boyutlarıyla yapılırsa başarı elde edilir. Bunun için özellikle illerimizde kardeşliğimizi güçlendirecek birlik ve beraberliğimiz daha da perçinleştirecek illerimizde özellikle geleceğe daha umutla ve güvenle bakacak çalışmaları yapmak durumundayız. İstihdamdan ekonomiye, sağlık hizmetlerinden spor hizmetlerine kadar pek çok çalışmayı değerlendirmek ve bunun ile ilgili koordinasyon sağlayacak konuları belirleyip ve o konularda ilgili bakanlıklarımızda gerekli çalışmayı yapmak ve başta Siirt olmak üzere daha güzel bir gelecek oluşturmak için geçek oluşturuyoruz" dedi.

"Hakan Atilla davası siyasidir"

Başbakan Yardımcısı Işık, ABD'den devam eden Hakan Atilla davasına yönelik, "Bu dava baştan beri bir siyasi davadır. Bir hukuk davası değildir. Eğer hukuk davası olsa idi eldeki delillerle böyle bir kararın alınması mümkün değildi. Ben de davayı yakinen takip edenlerdenim. Davanın baştan beri bir siyasi dava olduğu açıktır. O siyasi dava ile ne elde etmek istediklerini önümüzdeki süreçte göreceğiz. Ama davanın hukuku yönünün olmadığını tamamen siyasi bir dava olduğunu çok net bir şekilde diyebiliriz" diye konuştu.

"İran'ın karıştırılması kabul edilemez"

İran'daki olaylara ilişkin de açıklamalarda bulunan Işık, şunları kaydetti:

"Halkın sesine kulak vermek her hükümetin görevidir. Bu açıdan bakıldığında halkın sesine kulak vermek, halkın ne istediğine bakmak ve ekonomik şartlarını düzeltmek için yaptığı gösterileri meşru zeminde kaldığı sürece kesinlikle bir farklı değerlendirmeye tabi tutmamak gerekir. Ama belli ki işin içerisine işte İsrail gibi bir takım farklı mihraklar girince olay kendi mecrasından çıkar. Bölgede zaten yeteri kadar problem var. İran'ın özellikle dış müdahaleyle içerisinden karıştırılması Türkiye olarak bizim kabul edeceğimiz bir durum değildi. Bu halkın taleplerini örtmemelidir. Ama dış müdahaleyle bir ülkenin içerisinin karıştırılması kesinlikle müsaade edilmemelidir."

"Türk ekonomisinin temeli sağlamdır"

Türkiye'nin açıklanan dış ihracat rakamlarının çok umut verici olduğunu da dile getiren Bakan Işık, bölgede bu kadar büyük sıkıntılar yaşanmasına rağmen Türkiye'nin ihracatta 157 milyar rakamına ulaşmasının büyük bir başarı ve geleceğe de güvenle bakmaya neden olduğunu söyledi. Işık, Türkiye'nin önünün açık olduğunu, bu kadar büyük türbülansın yaşandığı bölgede Türkiye'nin bu başarıya imza atmasının önümüzdeki süreçte rakamların artarak devam edeceğini kaydederek, Türkiye ekonomisinin temelinin sağlam olduğunu vurguladı.

Işık, daha sonra yapılan güvenlik toplantısına başkanlık etti.

 

Kaynak:
Bu haber toplam 372 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA