• Mardin11 °C
  • Diyarbakır9 °C
  • Batman9 °C
  • Şırnak7 °C
  • İstanbul5 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Yanık: Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu güçlendiriyoruz
05 Aralık 2021 Pazar 10:37

Bakan Yanık: Engelli Hakları İzleme ve Değerlendirme Kurulunu güçlendiriyoruz

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Derya Yanık, engelli hakları konusunda ulusal düzeyde güçlü bir koordinasyon sağlamak için tüm bakanlıkları, ilgili kamu kurumlarını ve engelli örgütlerinin üst düzey temsilcilerini bir araya getireceklerini söyledi.
Bakan Derya Yanık, 3 Aralık 2021 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yeni genelge ile Kurul'un Cumhurbaşkanlığı Sistemi içinde daha etkili bir işleve bürüneceğini belirtti.
 
Kurulun, Engellilerin Haklarına İlişkin Sözleşme (EHİS)'ye uygun bir şekilde STK'ların temsil edildiği bir mekanizma haline gelmesini amaçladıklarını kaydeden Bakan Yanık, "Kurula, engellilerin sorunlarının değerlendirileceği ve bu sorunlara ilişkin çözüm önerilerinin ele alınacağı, kurumlar arası iş birliği ve koordinasyonun sağlanacağı asli bir işlev kazandırdık" dedi.
 
Mevzuat çalışmaları yapacak, tavsiyelerde bulunacak
 
Bakan Yanık, yeni genelge ile Kurul'un, engelli haklarının korunması ve geliştirilmesine ilişkin konularda mevzuat çalışmaları yapmasını, hak ihlâlleri durumlarında alınabilecek önlemlere ilişkin tavsiyelerde bulunmasını hedeflediklerini ifade etti.
 
Engellilik alanındaki sorunlar en üst düzeyde değerlendirilip bu sorunlara çözüm üretilecek
 
Kurul'un engelli haklarının geliştirilmesi ve güçlendirilmesi için strateji belgesi ve eylem planları hazırlama, hazırlananlara görüş bildirme görevleri olduğunun altını çizen Bakan Yanık, "Kurul'da tüm bakanlıkların ve ülke çapında engellilik alanında en yüksek temsil gücündeki iki konfederasyonun üst düzey temsilcileri yer alacak. Kurul'un işlevsel hale gelmesi ile birlikte engellilik alanındaki sorunlar en üst düzeyde değerlendirilip bu sorunlara çözüm üretilecek" diye konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 383 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA