• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Varank: Pil endüstrisinde önemli bir oyuncu haline gelmek istiyoruz
06 Şubat 2023 Pazartesi 05:27

Bakan Varank: Pil endüstrisinde önemli bir oyuncu haline gelmek istiyoruz

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Pil endüstrisinde de depolama teknolojilerinde de Türkiye’yi önemli bir oyuncu haline getirmek istiyoruz." dedi.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Pil endüstrisinde de depolama teknolojilerinde de Türkiye’yi önemli bir oyuncu haline getirmek istiyoruz." dedi.
 
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından resmi açılışı yapılan ASPİLSAN Enerji’nin 1,5 milyar lira yatırımla kurduğu, Avrupa’nın ve ilk ve tek silindirik lityum iyon pil üretim tesisinde incelemelerde bulundu.
 
Lityum pil üretim hatlarında incelemelerde bulunan Bakan Varank’a AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı Taner Yıldız ile tesisi yetkilileri eşlik etti.
 
İncelemelerinin ardından bir değerlendirmede bulunun Bakan Varank, enerji endüstrisinin büyük bir değişimden ve dönüşümden geçtiğini belirtti.
 
Varank, "Özellikle otomobillerin elektrifikasyonuyla birlikte enerji sektöründe çok ciddi bir dönüşüm var. İşte lityum iyon piller de bu dönüşümde çok önemli oyuncular. Biz Türkiye’de lityum iyon piller açısından yatırımları destekliyoruz. ASPİLSAN'ın bu yatırımını da teşviklerimiz ile desteklemiştik." dedi.
 
Türkiye’nin otomobili Togg'un, Farasis ile beraber Türkiye’de otomobile dönük bir pil yatırımı için kolları sıvadığını belirten Varank, "Yine global Ford firması, Türkiye’de bir pil yatırımı yapacağını açıkladı. Bunun yanında farklı firmalarımız depolama teknolojilerine dönük şu anda Türkiye’de yatırımlar yapıyorlar. Pil endüstrisinde de depolama teknolojilerinde de Türkiye’yi biz önemli bir oyuncu haline getirmek istiyoruz." diye konuştu.
 
Varank, şöyle devam etti:
 
"İşte onlardan en önemlilerinden bir tanesini de ASPİLSAN halihazırda hayata geçirdi. Burası teknoloji transferiyle kurulmuş bir tesis. Teknolojiyi Kore’deki ortaklarıyla beraber geliştirdiler ve şu anda burada üretim yapıyorlar. 18.650 modeli bu pillerden günde 24 bin tane bu tesiste üretilebiliyor ve şu anda üretimi gittikçe arttırıyorlar. Tek vardiyadan 2 vardiyaya geçtiği üretimler var. Bu alanda Türkiye’yi önemli bir oyuncu yapmak için çalışmaya devam edeceğiz.
 
 Bunun içerisinde kullanılan ham maddelerin birçoğu maden olarak şu anda ülkemizde de bulunuyor. Bu madenlerin çıkarılması ve burada saflaştırma teknolojilerinin kullanılmasıyla beraber de aslında bu pilleri teknolojisini de kendimizin geliştirdiği, ham maddesini de kendimizin geliştirip ürettiği bir hale önümüzdeki dönemde getirebileceğiniz." (İLKHA)
Bu haber toplam 0 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA