• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Soylu Tam kapanma sürecine riayet eden halkımıza teşekkür ederiz
02 Mayıs 2021 Pazar 11:50

Bakan Soylu "Tam kapanma sürecine riayet eden halkımıza teşekkür ederiz"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ağrı'ya geldi.
Ağrı Ahmed-i Hani Havalimanında saat 10.30'da iniş yapan Bakan Soylu'yu Ağrı Valisi Osman Varol, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, Ağrı Belediye Başkanı Savcı Sayan, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Abdulhalik Karabulut ve il protokolü karşıladı.
 
Havalimanın ardından Ağrı Valiliğinde geçen Bakan Soylu, Valilik Şeref Defterini imzaladı. Valilik makamda il protokolü ile bir araya gelen Bakan Soylu daha sonra Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen Ağrı Güvenlik Toplantısına katıldı.
 
Toplantı öncesi bir açıklama yapan Bakan Soylu, "Bugün ki Ağrı Güvenlik Toplantısında ilimizin asayiş ve güvenlik meseleleri başta olmak üzere terörle mücadele, sınır güvenliği, aynı zamanda uyuşturucu ile mücadele, göçmen kaçakçılığı ve diğer konularla ilgili genel değerlendirme üzerine olacak. Coronavirus ile mücadelede Ağrı'da yapılanlar ve yapılması gerekenler ile ilgili değerlendirmelerimizi heyetimizle birlikte gerçekleştireceğiz. Bu açıdan Ağrı ülkemizin hem tarihi açısından hem de sınır şehri olması açısından hem de doğal güzellikleri açısından bizim için çok farklı yer. Ağrı şehrinde bu toplantıyı yapmaktan gurur duruyorum. Bugün üretime odaklanmış, eğitime odaklanmış, tarıma odaklanmış bir Ağrı'yı görmenin mutluluğu içerisindeyiz." dedi.
 
Dün itibari ile başlayan tam kapanma konusunda konuşan Bakan Soylu, "Dün itibariyle Türkiye’de tam kapanma başladı ve özellikle burada vatandaşlarımıza salgınla mücadelede, tam kapanmanın önemiyle birlikte bu kurallara uydukları için teşekkür ederiz. Vatandaşlarımız büyük oranda bu kurala uydu. Üretim zincirimiz devam edecek bu süreçte. İhracatın ana mekanizması devam ediyor." ifadelerini kullandı.
 
Coronavirus ile mücadelede yeni dönem hakkında ve getirilen yenilikler ile ilgili de konuşan Bakan Soylu, "Özellikle tam kapanma döneminde yeni bir şey başlattık. Çalışma belgesi diye bir belge başlattık. Bunun için tüm tanımlamaları yaptık. Sosyal güvenlik kurumunun sistemiyle birleştirdik. Bir saniye içerisinde herkesi tespit edebilecek bir sistem kurduk. Şu ana kadar muafiyetlerde çalışan sektörlerden çalışma belgesi alan 691 bin 890 kişi. Bu belgeyi aldıktan sonra bu belgeyi alan tün kolluk güçlerimizin sistemine düşüyor. Denetimler kolaylıkla sağlanıyor. Sistem işliyor çalışma izni alanlar çok rahat bir şekilde çıkabilecekler. Bunun sebebi çok doğal olarak herkesin alanını genişletmek istiyoruz. Halkımız büyük fedakarlık yapıyor.  Aldığımız tedbirler bir sonuca çıkıyor." diye konuştu.
 
Bakan Soylu, "Ağrı’dayız, hayvancılıktan tarıma kadar en çok emek ortaya konulacak bir döneme girdik. Biz arzımızı düşüremeyiz. Bu hastalıkla ilgili önümüzde başka bir dönem çıkarsa temel ihtiyaçlarımızı karşılama noktasında bir zaafiyetle karşı karşıya kalamayız. Yaza giriyoruz, turizm var. Buna yönelikte bir tedbir almak zorundayız. Ama bu konuyu farklı manipülasyonlara çekmek için çalışma yapanlar var. Bu hepimizin sorunu. Memleketimizin en birikimli insanlarını kaybettik. Camilerde saf düzenimiz değişti. Hala bunun munzurluğunu yapanlar var. Yapmayın Allah aşkına. Ramazan ayı münasebetiyle bazı yerlere konuk oluyorum üniversite öğrencileri okullarına gidemediklerini söylüyor. Bir takım sunni tartışmalar içine Türkiye’yi getirmenin anlamı yok. Bu vesileyle de vatandaşlarımıza tekrar şükranlarımızı sunuyoruz." şeklinde konuştu. (İLKHA)
Bu haber toplam 198 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA