• Mardin22 °C
  • Diyarbakır21 °C
  • Batman23 °C
  • Şırnak24 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Kirişçi: Tarımın ve tarımdan hareketle gıdanın öne çıktığı bir döneme girdik
23 Nisan 2022 Cumartesi 13:20

Bakan Kirişçi: Tarımın ve tarımdan hareketle gıdanın öne çıktığı bir döneme girdik

​Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi bir ziyaret ve program kapsamında geldiği Eskişehir'de, tarımın ve tarımdan hareketle gıdanın öne çıktığı bir döneme girildiğini belirtti.
Bir dizi ziyaret için bugün Eskişehir'e gelen Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Gündüzler Su Tutma Programının ardından sektör temsilcileriyle bir araya geldi.
 
Gündüzler Barajı Su Tutma Programı'na katılan Bakan Kirişçi, iş makinesinin direksiyonuna geçerek barajın su tutması için beton kapağı kapattı.
 
"Su konusunda dikkatli olmamız gerekir"
 
Ramazan ayının yeni bir bereketini gösterdiğini belirterek, güzel bir tesisin su tutma merasiminde buluştuklarını söyleyen Bakan Kirişçi, "Sakın ola suyu bol gördüğümüzde rehavete kapılıp yeniden eski alışkanlıklarımızı sürdürmeyelim. Kendi inanç değerlerimiz içinde de akan bir suda bile abdest alırken nasıl davranmamız gerektiği hususu bize açık öğütlenmişken su konusunda dikkatli olmamız gerekiyor. İnşallah bu su tutma işlemi tamamlandıktan ve sulanacak olan ovamızda sulama sistemleri döşendikten sonra artık 2023 yılında bu bölgede sulanmamış alanımız kalmamış olacak. Üreticilerimiz için şimdiden, onlar biliyorlar ama daha fazla üretmeleri, bu ülkeye daha fazla alın ve akıl teri dökmeleri konusunda bunun da kendileri için bir motivasyon kaynağı olacağını düşünüyorum. Bol ve bereketli günlere böylelikle bir tuğla daha koyarak yaklaşmış oluyoruz." ifadelerini kullandı.
 
Gündüzler Barajı Su Tutma Programı sonrasında Bakan Kirişçi; Eskişehir Sektör Temsilcileri Toplantısı'nda Vali Erol Ayyıldız, AK Parti Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı ve Prof. Dr. Emine Nur Günay ile birlikte sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Bakan Kirişçi burada tarıma ve gıdaya dair önemli açıklamalarda bulundu.
 
"Tarımın ve tarımdan hareketle gıdanın öne çıktığı bir döneme girdik"
 
Dünya genelinde gıda konusunda yaşanan sıkıntılar hakkında konuşan Bakan Kirişçi, Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan savaşın Türkiye'deki tarımı ve gıdayı manşetlere taşıdığını belirterek, "Gıda, pandemiyle birlikte dünyada özellikle gerek üretim gerekse tedarik zincirlerindeki bozulma sonucu bir anda dünya gündemine oturdu. Yetmezmiş gibi bir de Rusya-Ukrayna savaşı bizim tarımı ve gıdayı tabiri yerindeyse manşete taşıdı. Tabii ki biz bunu manşete taşınması yerine geçmişten bugüne hak ettiği şekilde değerlendirilmesini arzu ederdik. Çünkü üreticilerimiz tabiat şartlarında üretim yapan insanlar. Yani bu seradaki ve ahırdaki faaliyetlerimiz de olsa bunların yine tabiat şartlarında etkilenen faaliyetler olduğunu bilmemiz gerekiyor. Bu çerçevede de tarımın ve tarımdan hareketle gıdanın öne çıktığı bir döneme girdik" dedi.  
 
"Üreterek biz kendimizi öncelikle doyuracağız, fazlası olursa da ihracat yapacağız"
 
Üretimin önemine işaret eden Bakan Kirişçi; "Ülke olarak üretmek zorundayız. Üreterek biz kendimizi öncelikle doyuracağız, ihtiyaçlarımızı karşılayacağız, fazlası olursa da ihracat yapacağız. Bu noktada da kendi kendimize yeten ülke olmak, elbette bu ideal olan bir taleptir. Bu durum Türkiye'nin ve dünyada hiçbir ülkenin, hiçbir zaman erişemediği bir durumdur. Hele malların, böyle insanların serbestçe dolaştığı bir dünyada kendi kendimize yeterlilikten söz etmemiz doğru değil. Bugün Amerika gibi bir ülke de bizden pek çok ürünü ithal etmektedir. En çok ihracat yaptığımız ikinci ülke konumuna gelmiştir. Son olarak bizi, bize sığınanları, bize misafir olarak gelenleri ve yurt dışında bizim ürünlerimize talep duyanları doyuran, bunlar için üretim yapan üreticilerimize teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Bu haber toplam 283 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
Midyat'ın İl Olmasını İstiyor musunuz.?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2024 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA