• Mardin20 °C
  • Diyarbakır16 °C
  • Batman15 °C
  • Şırnak15 °C
  • İstanbul18 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Kirişci: Sokak hayvanlarına çözüm bulunması gerekiyor
13 Mayıs 2022 Cuma 09:25

Bakan Kirişci: Sokak hayvanlarına çözüm bulunması gerekiyor

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, "Her gün başıboş hayvanların saldırılarına muhatap olmuş evlatlarımız var. Sosyal ve mesleki sorumluluk adına bazı çalışmaları yürütmemiz geriyor." ifadelerini kullandı.
Türkiye'de Sokak hayvanları konusunun her zaman gündemde tutulması gerektiğini belirten Bakan Kirişci "Veteriner hekimlerin bu konuya yönelik çözümler için daha fazla mesai harcaması gerekiyor." dedi.
 
Kirişci, Dünya Veteriner Hekimler Günü dolayısıyla Orman Genel Müdürlüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen "Veteriner Hekimler Birliği Kutlama Programı"nda konuştu.
 
Veteriner hekimlerin sadece hayvan sağlığına değil, gıda, çevre ve halk sağlığı gibi birçok alana da büyük katkıları olduğunu dile getiren Kirişci "Sokak hayvanları, ülkemizde her zaman gündemde tutulması gereken bir konu. Veteriner hekimlerin bu konuya yönelik çözümler için daha fazla mesai harcaması gerekiyor. Her gün başıboş hayvanların saldırılarına muhatap olmuş evlatlarımız var. Sosyal ve mesleki sorumluluk adına bazı çalışmaları yürütmemiz geriyor." ifadelerini kullandı.
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Sokak hayvanları konusuna çok önem verdiğini belirten Kirişci, bu konuda tüm çözüm önerilerini önemsediklerini ve gerekli desteği vereceklerini belirtti. (İLKHA)
Bu haber toplam 303 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA