• Mardin15 °C
  • Diyarbakır15 °C
  • Batman14 °C
  • Şırnak13 °C
  • İstanbul14 °C
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Bakan Karaismailoğlu: Kaçırılan 15 denizcimiz için tüm imkanlarımız seferber ediliyor
25 Ocak 2021 Pazartesi 08:25

Bakan Karaismailoğlu: Kaçırılan 15 denizcimiz için tüm imkanlarımız seferber ediliyor

​Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan geminin saat 11:00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirlediğini açıkladı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Gine Körfezi'nde Mozart isimli konteyner gemisine yönelik saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
 
Karaismailoğlu, "Gine Körfezi'nde korsan saldırısına uğrayan gemimiz saat 11:00'de Gabon'un Gentil Limanı'na demirlemiştir." dedi.
 
Olayda hayatını kaybeden Azerbaycanlı denizciye Allah'tan rahmet dileyen Karaismailoğlu, "15 denizcimizin salimen Türkiye'ye dönmesi için tüm imkanlarımız seferber edilmektedir." ifadesine yer verdi.
 
Denizcilik Genel Müdürlüğünden açıklama
 
Öte yandan Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Denizcilik Genel Müdürlüğü de "Mozart isimli Liberya bayraklı konteyner gemisine Gine Körfezinde deniz haydutluğu saldırısı" başlıklı bir duyuru paylaştı.
 
Duyuruda, saldırıya ilişkin şu bilgilere yer verildi:
 
"23 Ocak 2021 tarihinde saat 18:45’de gemi işleticisi tarafından Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi aranmıştır. Gemi işleticisi tarafından yapılan bilgilendirmede sabah saatlerinde MOZART isimli konteyner gemilerine deniz haydutlarının saldırdığı, 15 Türk personelin kaçırıldığı, arbede esnasında Azerbaycan uyruklu 1 personelin öldürülmüş olduğu ve gemi üzerinde 3 Türk personel ile birlikte Gabon, Port-Gentil limanına doğru hareket halinde olduğu bilgisi alınmıştır.
 
Gemide deniz haydutu bulunmayıp, geminin 24 Ocak 2021, Türkiye saati ile saat 10:00’da Port-Gentil demirleme sahasında olacağı ifade edilmiştir.
 
Gemi işleteni tarafından; bölgedeki deniz haydutluğu faaliyetleri ile ilgilenen Maritime Domain Awareness Trade - Gulf of Guinea (MDAT-GoG) ve sigorta kuruluşu bilgilendirilmiştir.
 
Konu ile ilgili gerekli girişimlerde bulunmak üzere Dışişleri Bakanlığımız derhal bilgilendirilmiştir.
 
Mozart Gemisi 24 Ocak 2020 tarihinde saat 10:30’da Gabon’un Gentil Limanı demirleme sahasına ulaşmıştır.
 
Gine körfezinde 2020 yılında 52 gemiye fiili korsan saldırısı gerçekleştirilmiş olup Liberya bayraklı, donatanı Amerika’da mukim, işleteni İstanbul merkezli Boden Denizcilik A.Ş,’ye olan Mozart konteyner gemisinin durumu Ana Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezimiz tarafından takip edilmektedir." (İLKHA)
Bu haber toplam 265 defa okunmuştur
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Mardin nöbetçi eczaneleri
ANKET
2024 Yerel Seçimlerinde Kimi Belediye Başkanı Olarak Görmek istiyorsunuz?
Tüm Hakları Saklıdır © 1997 - 2023 Midyat Habur | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : / Faks : 04824641346 | Yazılım: CM Bilişim - Tasarım: INVIVA